RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Samferdselsminister Liv Signe Navarsete.
Samferdselsminister Liv Signe Navarsete. Foto: Scanpix

- Kjørte 110 km/t i 80-sone

Sist oppdatert:
Samferdselsministeren skulle rekke en veiåpning.

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) besøkte Lærdal onsdag for å åpne veistrekningen Voldum-Borlaug på E16, skriver Nationen .

Hun hadde tydeligvis dårlig tid. Samferdselsministeren var passasjer i egen bil, mens en av hennes medarbeidere fra departementet var sjåfør.

Bilen med trafikksikkerhetsministeren, lå mye av tiden 30 km/t over fartsgrensen, ifølge Nationen, som kjørte bak henne.

- Ikke råkjør!
Før Navarsete klippet snoren inn til den nye tunnelen, holdt hun en formaningstale:

– Det er likevel en ting som blir svært viktig framover, og det er at folk ikke begynner å råkjøre her selv om en har fått ny og flott vei. Jeg kan ikke få sagt det for ofte – for at vi skal unngå ulykker med alvorlig skadde eller drepte i trafikken, må hver enkelt av oss ta et ansvar. Vi må selvsagt ikke kjøre i rusa tilstand, vi må bruke sikkerhetsbelte, vi må holde fartsgrensene, sa Navarsete.

Bot
Hadde politiet i stedet for Nationen ligget på hjul bak statsråden, kunne sjåføren fått fartsbot på mellom 5000 og 8000 kroner - og to prikker i førerkortet.

Urovekkende mange dødsfall på veiene i år, har satt søkelyset på høy fart og rus, hvor Navarsete har gått i bresjen for betydningen av gode holdninger i trafikken.

Hun ønsker ikke å kommentere denne kjøreturen, men viser til sjåføren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere