RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Klarer ikke omsorgsløfter

Sist oppdatert:
De rødgrønne har lovet 10.000 nye friske hender i helsevesenet, men så mange finnes det ikke, mener Kommunenes Sentralforbund.

Forhandlingsleder i KS, Per Kristian Sundnes, tror ikke den kommende regjeringen vil klare å oppfylle sine løfter om 10.000 ny ansatte i helsesektoren.

- 10.000 tror jeg ikke fins i dag. Hvert fall ikke hvis det fortsatt skal være en kvalitativt god helsetjeneste i kommunesektoren, sier han til Kanal 24.

- Stort potensial
Bjarne Håkon Hanssen i Arbeiderpartiet, mener likevel dette skal kunne la seg gjøre.

- Vi har sagt at når vi er ferdig med denne fireårsperioden skal vi ha 10.000 flere ansatte, sier han til Kanal 24.

Planen fra Arbeiderpartiet er både å øke utdanningskapasiteten, gi ufaglærte muligheten til å ta fagbrev, og få flere deltidsansatte til å jobbe fulltid.

- Jeg tror det er et ganske stort potensial på det området, sier Hanssen.

Bedre lønn og forhold
Men en rapport fra Agderforskning om arbeidskraftreserver fra sykehussektoren fra 2002 viser at det er få som ønsker å jobbe full tid.

- Arbeidskraftreserven er veldig liten, sier forsker Torunn Olsen. Hun mener både bedre lønn og bedre arbeidsmiljø må til for å få flere til å jobbe med omsorg.

Trenger fire milliarder til lønn
Ifølge KS vil regjeringen trenge minst fire milliarder kroner bare til å lønne 10.000 nye ansatte. Bjarne Håkon Hanssen innrømmer at løftet kan være vanskelig å innfri.

- Og så da? Skal vi si at det er vanskelig, så det gir vi opp? Det må være mye bedre å stille seg det ambisiøse målet vi har gjort, også fra dag én jobbe veldig hardt for å prøve å nå det, sier Hanssen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere