RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kommer til å ringe deg

Sist oppdatert:
- Det er en krevende jobb, men jeg er sikker på at du har de beste kvalifikasjoner til å klare det, sa Jan Petersen da han overrakte nøkkelen til sin etterfølger.

UTENRIKSDEPARTEMENTET (TV 2 Nettavisen): - Jeg har bitt meg merke i ditt engasjement og din innsikt. Du har de aller beste forutsetningene for å gå inn i denne krevende jobben, og jeg ønsker deg lykke til, sa Petersen til Jonas Gahr Støre.

- Takk for hyggelig ord og god mottakelse. Det er et stort ansvar å ta over som utenriksminister i de dagene vi lever i. Du har som kunnskapsrik utenriksminister vært en eksponent for bred enighet om utenrikspolitikken, sa Gahr Støre.

Vil ha råd
Han sa også at Jan Petersen ikke skal se bort fra at Gahr Støre kommer til å slå på tråden for å be om råd.

- Jeg kommer til å ringe deg for å søke råd og lytter til dine erfaringer, sa han

- Hvordan vil din erfaring fra Røde Kors påvirke deg som utenriksminister? ble han spurt

- Inntrykkene fra Røde Kors vil jeg aldri legge bak meg, svarte Gahr Støre.

Solheim-skryt
Erik Solheim benyttet også anledningen til å rose sin forgjenger, Hilde Frafjord Johnson, da han overtok som utviklingsminister i dag.

- Du vil oppleve en etterfølger som forandrer noen ting, men også følger opp de viktige initiativene du har tatt. I Norge er det en forslitt klisje om å hoppe etter Wirkola, men jeg vil si å etterfølge deg som utviklingsminister, er sterkere enn å hoppe etter Wirkola. Jeg ser på oppgaven med enorm ydmykhet, sa Solheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere