RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- KrF bør bryte samarbeidet med regjeringen

FÅR KRITIKK: Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) får krass kritikk fra fylkeslederne i KrF og Venstre. To fylkesledere mener han bør gå av.
FÅR KRITIKK: Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) får krass kritikk fra fylkeslederne i KrF og Venstre. To fylkesledere mener han bør gå av. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)
Fylkespolitikere raser mot justisministerens håndtering av asylbarnsaken.

Allerede på KrFs sentralstyremøte i slutten av neste uken kommer det forslag om at partiet skal bryte samarbeidet med Frp/Høyre-regjeringen, skriver Aftenposten

Bakgrunnen er justisminister Anders Anundsens håndtering av asylavtalen mellom de borgerlige partiene, som får fylkesledere i både KrF og Venstre til å rase.

- Jeg synes hele saken er en skandale. Først og fremst overfor dem som rammes, men også med tanke på samarbeidsavtalen og samarbeidsklimaet, sier fylkesleder for KrF i Sogn og Fjordane, Trude Brosvik, til avisen.

To av KrFs fylkesledere mener justisministeren bør gå av nå. En av dem er fylkeslederen i Nordland, Per Pedersen, som på sentralstyremøtet i KrF fredag vil foreslå at KrF avslutter sin rolle som samarbeidsparti for regjeringen.

Flere fylkesledere sier asylbarnsaken kommer på toppen av en rekke andre som har skadet samarbeidsforholdet. 

Anundsen selv sier til Aftenposten at han ikke opplever kritikken som mistillit, og mener det trolig er en reaksjon på medienes fremstilling av saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere