*Nettavisen* Nyheter.

- KrF garanterer regjeringsskifte

Knut Arild Hareide KrF Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

KrF-leder Knut Arild Hareide vil ikke høre snakk om regjeringskaos på borgerlig side.

22.05.13 15:33

OSLO (Nettavisen): KrF-leder Knut Arild Hareide fant det onsdag - 110 dager før valget - nødvendig å gå ut med både pressemelding og på sosiale medier for å klargjøre at partiet vil ha en ny regjering:

«Til alle som måtte lure: KrF ønsker et regjeringsskifte. Vi sier ja til Erna - nei til Jens 9. september!» skrev Hareide på Twitter.

Avviser borgerlig kaos
I en pressemelding fra partiet klargjorde han ytterligere:

- KrF vil tilbakevise at det er regjeringskaos på ikke-sosialistisk side. Vi går til valg på at Norge trenger en ny regjering, med en ny kurs for å sikre mer valgfrihet og bedre vilkår for barnefamiliene, en verdig eldreomsorg, flere lærere og bedre læringsmiljø i skolen og et samfunn bygd på kristne verdier og respekt for menneskeverdet, lyder budskapet fra Hareide.

KrF-lederen gjør det klart at KrF skal bidra til at et ikke-sosialistisk flertall ved valget skal føre til at landet får en ikke-sosialistisk regjering etter valget.

- Dersom valgresultatet tilsier det, vil KrF være åpne for å samtale med alle ikke-sosialistiske partier for å sikre et alternativ til den rødgrønne regjeringen, sier Hareide.

- Vil helst ha H, KrF og Venstre
Han sier KrF primært ønsker en regjering bestående av KrF, Høyre og Venstre.

- Flere målinger viser at et slikt alternativ har stor støtte, sier han.

Frp-leder Siv Jensen har brukt de siste dagene til å angripe Høyre. Tirsdag gikk hun ut og kalte det uheldig og uklokt at Høyre etter hennes mening allerede har avlyst flere av Frps valgkampsaker.

- Heller protestparti?
Venstres Trine Skei Grande mener Frp den siste tiden sår tvil om hva slags regjering Frp vil ha:

- Jeg tolker dette som at Siv Jensen helst ønsker å stå utenfor et borgerlig samarbeidsprosjekt, og at de igjen er tilbake til å være et protestparti. For meg gjør dette det ganske uklart hvilken statsminister og regjering Frp egentlig ønsker å bidra til, sier hun til VG i enn kommentar til Siv Jensens kravliste når det gjelder deltakelse i en borgerlig regjering.

Onsdag skrev VG at Venstre og KrF åpner for samarbeid med Ap, men det gjelder budsjettsamarbeid ved et eventuelt regjeringsskifte.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.