*Nettavisen* Nyheter.

- KrF hadde mulighet til å skrinlegge søndagsåpent

KrF-leder Knut Arild Hareide her sammen med nestleder Dagrun Eriksen og parlamentarisk leder Hans Olav Syvertsen. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

- Men KrF prioriterte andre saker, hevder kilder overfor NRK.

24.09.15 20:53

KrF hadde mulighet til å skrinlegge forslaget om søndagsåpne butikker under regjeringsforhandlingene i Nydalen, ifølge kildene.

Nå brukes saken som en brekkstang for å komme ut av regjeringssamarbeidet, sier sentralstyremedlem Jon Gunnes i Venstre:

– KrF må være ærlige på hva de vil med samarbeidet med H, Frp og Venstre. De må være ærlige på om de vil ut, eller om de fortsatt vil være med, sier han til NRK.

Kildene hevder at KrF også har fått flere muligheter til å begrave saken etter forhandlingene om samarbeidsavtalen. Det avviser nestleder Dagrun Eriksen:

– Søndagsåpent var tema i Nydalen men vi fikk ikke gjennomslag. Vi har kun fått gjentatte tilbud om en liberalisering. Det vil ikke KrF være med på, sier hun.

– Det alle må vite, er at vi skal i gang med en diskusjon om veien fram mot 2017. Der vil saken om søndagsåpne butikker påvirke diskusjonen, sier Eriksen.

Fredag ettermiddag samles KrFs landsstyre for første gang etter valget. Møtet åpnes med partileder Knut Arild Hareides tale om den politiske situasjonen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.