RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- KrF-regnskap til stryk

Sist oppdatert:
KrF-leder Dagfinn Høybråtens velferdsregnskap ville aldri blitt godkjent av noen revisor, mener Ap, som slår tilbake anklager om løgn.

- Det er åpenbart at ingen revisor vil godkjenne dette regnskapet, sier Aps sosialpolitiske talsmann Bjarne Håkon Hanssen til TV 2 Nettavisen.

Han mener KrF-leder Dagfinn Høybråten har plusset på for mye i velferdsregnskapet, som viser at samarbeidsregjeringen har brukt 50 milliarder kroner på velferd siden 2001.

- Originalt
- Her inntektsfører noe man selv er mot – for eksempel barnehager. Først bruker man all sin kraft i Stortinget for å slåss mot maksprisen. Så havner kostnadene i skryteregnskapet. Det er originalt, sier Hanssen.

Han mener KrF ufortjent også tar æren for mer velferd til kommunene og mer penger til sykehus, og sier at dette har Ap presset igjennom i Stortinget.

Samtidig unnlater KrF å ta med at mange har fått det verre, sier han:

- De ledige har mistet opptil 20.000 i årsinntekt, og folk som går på uføretrygd opplever kutt.

Ingen løgner
Hanssen vil ha seg frabedt påstander om at han og partifellene farer med falske anklager om at regjeringen svekker velferden, slik Høybråten hevdet mandag.

- Det er det selvfølgelig ikke. Dette er en del av samfunnsdebatten. I stedet for å bli furten, får han stå for det de har gjort. KrF greier ikke å vri seg unna at en person som tjener millioner, har fått titusener i skattelette, mens en arbeidsledig har mistet opptil 20.00 i inntekt, sier Hanssen, som er nestleder i Stortingets sosialkomité.

- Blir det en skitten valgkamp denne gang, med mange beskyldninger?

- Det håper jeg ikke. Vi kommer ikke til å legge opp til negativ valgkamp. Men vi kommer til å legge fram det vi mener er feil med den politikken regjeringen fører. KrF er for skattelette til de rikeste og mot en anstendig ledighetstrygd. Det er ingen falsk anklage, men ubehagelig, sier Hanssen.

Konkrete eksempler
KrF-leder Dagfinn Høybråten kunne ikke komme på noen konkrete eksempler på falske anklager da TV 2 Nettavisen spurte om det på en pressekonferanse mandag.

Men nå har KrF-lederen sendt en liste over uttalelser fra opposisjonen han mener er falske:

  • Aps partisekretær Martin Kolberg i sin tale på Aps landsmø te:

«Det er høyreregjeringens skrittvise og snikende undergraving av fellesskapet vi frykter og skal kjempe mot. Folk opplever ikke de store voldsomme endringer som vanligvis er nødvendig for å vekke dem til kamp og motstand. Derfor er den langsomme, snikende endring enda farligere. Mange legger ikke merke til den, og derfor gjør vi ikke noe med den. Og så er det for sent. Plutselig har vi et helt annet samfunn.

Politikk er å bygge samfunnet, men også å lede an i utviklingen av samfunnets kultur. Samfunnskoden i Norge har vært at «det ikke skulle være for stor forskjell» på folk. Dette gjør at fellesskapstanken står fortsatt sterkt i Norge. Ikke bare fordi menneskene er enig i vår ideologi, men fordi de erfarer at det fungerer best. Det er derfor de vil ha mer samfunnsengasjement for helse, omsorg og utdanning. Derfor reagerer de med aggresjon mot at regjeringens politikk fører til nye og helt unødvendige forskjeller i samfunnet.

Regjeringen har brutt samfunnskoden. Hvorfor har de det? Jo, for de er tvunget til å bryte ned fellesskapstenkingen, hvis de skal makte å føre virkelig høyrepolitikk. De vet at de ikke klarer å få gjort alt dette i løpet av kun en stortingsperiode. Skritt for skritt har de likevel lagt løpet for en høyredreining av det norske samfunnet», sa Martin Kolberg i talen.

  • Fra Arbeiderpartiets landsmøteuttalelse «Nytt flertall – ny solidaritet»:

«Arbeiderpartiet mener dagens regjering fører utviklingen i Norge i feil retning. Skattelette for de rikeste velges framfor velferd.»

  • Stortingsrepresentant Eirin Faldet på www.dna.no:

«Når det kommer til stykket er det hensynet til de rikeste blant oss, og ikke de fattigste, som er viktigst for dagens regjering. De fattige er sveket og ofret på skattelettenes alter.»

  • Sp-leder Åslaug Haga på Sps kontaktkonferanse med Fagforbundet om Bondevik-regjeringen:

«Det eksperimenteres med verdier som utjevning, sterkt fellesskap og folkestyre.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere