RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kristelig å ta Hagen inn i varmen

Foto: Ingvild Jensen (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
TØNSBERG (TV 2 Nettavisen): KrF-veteran Kåre Kristiansen ber partiledelsen vise kristelig sinnelag, og inkludere Frp-formann Carl I. Hagen i det borgerlige samarbeidet.

- Jeg vil si at kristelig sett - når vi vet at vi er avhengig av ham, og vi går til ham i Stortinget med saker - så vil det være kristelig sinnelag å ha en diskusjon med ham om å gå inn i et borgerlig regjeringsprosjekt, sier Kåre Kristiansen til TV 2 Nettavisen.

Kristiansen mener det er vanskelig å få til en borgerlig regjering uten et samarbeid med Frp.

- Det vil være kortsynt og korttenkt hvis vi ekskluderer muligheten til å samarbeide med dem. Jeg sier ikke at vi skal ta dem med i regjering, synes det minste kravet må være at vi må ha en samtale med dem om hvor langt de vil strekke seg for å sikre flertall, sa Kristiansen fra talerstolen på KrFs landsmøte i Tønsberg.

Kristansen advarer KrF-ledelsen mot å la Venstre stå i veien for at KrF fortsetter i regjering. Statsminister Kjell Magne Bondevik har tidligere gitt uttrykk for at dersom Venstre faller ut av Stortinget, så blir det vanskelig for KrF å fortsette i regjering.

Modne for Frp
Frp-formannen oppfordret før landsmøtet grasrota i KrF om å gi partiledelsen klar beskjed om å ta Frp inn i et flertallssamarbeid på ikke-sosialistisk side.

Ingen av delegatene tok ordet i debatten, men på gangen snakker blant andre lederen i Bergen KrF varmt for et samarbeid med Hagen.

- Vi må sikre at vi blir sittende til høsten. Vi klarer oss godt uten Gerd-Liv Valla og en rødgrønn regjering. Det ville være en katastrofe, sier Tomas Martin Moltu som begrunnelse for et bredest mulig samarbeid på ikke-sosialistisk side.

Grasrota snart moden
Han mener grasrota i KrF er i ferd med å bli moden for å samarbeide med Frp.

- Jeg opplever at det skjer en modning og en erkjennelse av at også Frp kan være en viktig støttespiller, sier Moltu til TV 2 Nettavisen.

- Mener du det er riktig å ta Frp med inn i en eventuell ny borgerlig regjering?

- Det må diskuteres. Vi må først og fremst sørge for at vi blir sittende i regjering, i god dialog med Frp, sier lederen i bergen KrF.

Partileder Dagfinn Høybråten kom ikke med noen invitasjon til Hagen om noe nærmere samarbeid i sin landsmøtetale.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere