RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kristin gråter krokodilletårer

Sist oppdatert:
Høyre-nestleder Jan Tore Sanner har lite til overs for SVs forslag om å forby nedleggelse av lønnsomme bedrifter.

- Det er typisk SV å rote med nye lover og forbud i stedet for å være opptatt av bedre rammebetingelser for industrien, sier Sanner til TV 2 Nettavisen.

Vil legge ned fabrikk
Norske Skogs ønsker å legge ned papirfabrikken Union i Skien. SV-leder Kristin Halvorsen er blant dem som har reagert på planene. Hun vil vurdere lovtiltak for å hindre denne typen nedleggelser, uttaler hun til Dagsavisen.

- Halvorsen gråter krokodilletårer for Union. SV er det siste partiet som bør forsøke å slå politisk mynt på situasjonen ved Union. De står for en politikk som vil føre til høyere rente, høyere kronekurs og flere avgifter for industrien. Det er en aktiv politikk for nedleggelse av arbeidsplasser, tordner Høyre-politikeren.

Skremmer investorene
Han mener en lov i retning av hva Halvorsen foreslår vil skremme investorer å skape nye arbeidsplasser.

- Med en slik aktiv inngripen i den private næringsvirksomheten vil interessen for å investere i nye arbeidsplasser bli sterkt svekket. SV bør heller se på forslag som kan gjøre det mer lønnsomt å drive næringsvirksomhet i Norge, sier Sanner.

- Næringsminister Børge Brende møter ledelsen og de ansatte i Norske Skog i dag. Er ikke det en inngripen i næringsvirksomheten, da?

- Jeg synes ikke det. Da søker man etter løsninger, man går ikke inn med lover og forbud, svarer Sanner.

Saken diskuteres på TV 2 Veggavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere