*Nettavisen* Nyheter.

- Krohn Devold lyver

Foto: Norges Offiserforbund

Norges Offiserforbund raser mot forsvarsminister Kristin Krohn Devold. - Hun fraskriver seg alt ansvar, og skylder nok en gang på oss, sier leder Peter A. Moe.

20.10.04 16:22

Det som har fått begeret til å flyte over er Krohn Devolds uttalelser i onsdagens spontanspørretime i Stortinget, om at «lønnseksplosjonen» i Forsvaret mye skyldes økte lønnsutgifter til befalet.

- Hun legger skylda på både forsvarssjefen og på avtaleverket til befalet, og begge disse beskyldningene er ren ansvarsfraskrivelse, sier Peter A. Moe til TV 2 Nettavisen.

Er pålagt overtid
Han går så langt som å kalle forsvarsministerens uttalelser for blankt løgn.

- For det første forteller hun ikke at Forsvaret er pålagt å overforbruke befalet med overtid, og at nesten halvparten av befalet jobber omlag to årsverk, sier Moe.

Årsaken til dette er ifølge han at befalet er unntatt nærmest alle verneregler i arbeidsmiljøloven.

- Statsråden forteller ikke at lønnsøkningene som i hovedsak kommer som følge av at man beordrer folk til å jobbe mer. Det være seg til øvelser, trening, seilig og flytimeproduksjon, vektlegger Moe.

- Slutt med angrepene
Lederen for Norges Offiserforbund hevder at Krohn Devold, ved å skylde på befalet, unnslår at det er hennes egen prioritering å bruke befalet til å jobbe så mye overtid.

- Men hvis hun mener at hun kan få lov til å bruke befalet i Forsvaret så mye hun vil uten å betale for det, så er vi på to forskjellige planeter, sier Moe.

Han sier kritikken føyer seg inn i rekken med det forbundet er vant med fra den kanten.

- Det må det bli slutt på disse angrepene på en lojal yrkesgruppe som jobbet vettet av seg for omstillingen i Forsvaret, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.