*Nettavisen* Nyheter.

- Kunnskapsløst

Kristin Halvorsens statssekretær avviser Frps anklager om milliard-løftebrudd fra regjeringen.

23.11.06 10:46

De rødgrønne lovet i Soria Moria at skattenivået ikke skal økes utover 2004-nivået. Frp hevder de allerede har brutt skatteløftet med en milliard kroner.

NA24 - din næringslivsavis

- Det er i beste fall kunnskapsløst, sier statssekretær Roger Sandum i Finansdepartementet.

Holder ikke mål
Frp-politiker Gjermund Hagesæter mener finansministeren burde bedt det norske folk om unnskyldning.

- Jeg stiller meg undrende til om de faktisk mente dette med skatte- og avgiftsnivået, sier Frp-politikeren til NA24.

Les også: - Kristin bryter skatteløftet

For i tillegg til skatte- og avgiftsskjerpelser på tre milliarder i 2006 og to milliarder til neste år, kommer en økning i arbeidsgiveravgiften for eldre over 62 år på 0,9 milliarder kroner, ifølge Hagesæter.

- Jeg mener det er resonnement som ikke holder mål i det hele tatt. Det er en særegen Frpsk måte å tilnærme seg budsjettet på, sier statssekretær Roger Sandum i Finansdepartementet til NA24.

Blir null
Sandum forteller at inntektene av økningen i arbeidsgiveravgiften for arbeidstagere over 62 år, blir tilbakeført til avtalen om inkluderende arbeidsliv, og at netto provenyeffekt dermed blir lik null.

- Vi gjør det samme med de endringene vi fikk til i gjenninnføringen av den differensierte arbeidsgiveravgiften. Vi har ikke valgt å ta det inn i skatteregnskapet. Hadde vi gjort det, kunne vi regnet det som ni milliarder kroner i skattelettelser. Men vi sier at effekten av det er null, forklarer Sandum.

Han har lite sansen for Hagesæters kritikk.

- Det er i beste fall kunnskapsløst det han driver med, og jeg mistenker ham for å score noen billige politiske poenger på ting han egentlig skjønner, legger statssekretæren til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.