*Nettavisen* Nyheter.

- Kvinnedagen er helt unødvendig

Høyres studenterforening fyrer løs mot kvinnedagen.

Torsdag 8. mars er det fakkeltog og paroler over hele landet på verdens kvinnedag, men ikke alle er like begeistret for denne merkedagen.

Martin Solheim er initiativtaker for Den Konservative Studenterforening på Høgskolen i Oslo, og han mener 8. mars er gammeldags og for spesielt interesserte.

- For spesielt interesserte
- Kvinnedagen er helt unødvendig. Den gir en viss oppmerksomhet til kvinnesaken, men dette er mest for de som allerede er interessert i dette, sier Solheim til iOslo.no.

Regnskapsstudenten understreker at studenterforeningen, som er tilknyttet Høyre, har kvinnedag hver dag.

Solheim mener 8. mars går ubemerket for de fleste kvinner i dagens samfunn, og at det ikke er nødvendig med en spesiell merkedag.

- Det er folk som går og gleder seg til denne dagen, men for de fleste går 8. mars forbi ubemerket. Jeg har pratet med flere venninner, og ingen av de har noe forhold til denne dagen.

- Feil fokus
En av årsakene til dette, ifølge Solheim, er at kvinnebevegelsen bommer på kampsakene sine og holder feil fokus.

- I dag går kvinnedebatten rundt styreplasser. Jeg ser stor verdi av kjønnsmessig mangfold i styrene, men jeg tror kvinner er lite interessert i denne saken. Man burde heller konsentrere seg om andre områder som trafficking, vold i hjemmet, og lønnsforskjeller, sier Solheim.

Solheim mener likestillingen vil utvikle seg naturlig etter hvert som hans generasjon inntar maktposisjoner i samfunnet.

- Kvinner leder
- Når dessertgenerasjonen går av med pensjon, vil mange kvinner komme inn i maktposisjoner. Det ser vi på høyere utdanning hvor et flertall av studentene er kvinner, og de får bedre karakterer enn menn, sier Solheim, som mener kvinnebevegelsen allerede har nådd mange av sine mål.

- For arbeidsgiverne blir det også stadig viktigere å tilby tilrettelagte arbeidsforhold. Man får hjemmekontor og fleksible arbeidstider. Ting vil gjøres mer på kvinners premisser, og de bedriftene som ikke tilpasser seg, vil slite, legger han til.

Avslutningsvis nevner Solheim at studenterforeningen har et flertall av kvinner i sitt styre.

Hva mener du? Er kvinnedagen gammeldags og unødvendig?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.