RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kvinnene må få skikkelig betalt

Sp-leder Liv Signe Navarsete vil slå et slag for likelønn i sin 1. mai-tale i Bergen.

- Vi må lage en plan for en likelønnspott, og så må vi få en tredeling av foreldrepermisjonen, sier Liv Signe Navarsete til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Hun er glad for å få muligheten til å tale på 1. mai i Bergen. I talen vil hun legge vekt på at Norge har kommet langt i likestillingen mellom grupper og kjønn.

Likelønn
- Men vi har fortsatt et stykke igjen å gå, spesielt nå det gjelder likelønn, sier hun og viser til at kvinner bare har 60 prosent av menns lønn.

- Dette handler selvsagt om at kvinner velger å være hjemme med barn, men vi må også driste oss til å kreve en likelønnspott i stat- og kommuneoppgjøret. Hvis vi ser noen år framover, så vil det bli behov for mange dyktige kvinner innen helse og omsorg pluss skolesektoren. Disse kvinnene må få skikkelig betalt. Samtidig må vi erkjenne at det tar tid å endre det kjønnsdelte markedet, sier Navarsete.

Flere kriser
Sp-lederen mener det er flere grunner til å markere 1. mai.

- Vi er inne i en tid med finanskrise. I tillegg har vi en miljøkrise og en matvarekrise. Da må vi vise evne til å stå sammen for å utvise handlekraft og solidaritet, sier Navarsete.

- 1. mai er en dag for å tenke globalt og handle lokalt i god senterpartiånd, sier hun. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere