RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kvinner mangler kompetanse

Sist oppdatert:
Finansmannen Riulf Rustad kaller kjønnskvotering «idioti» og en «katastrofe».

- Skulle min egen datter gå inn i et styrerom vil jeg sende henne til London noen år først for å skjønne opplegget, sier finansmannen Riulf Rustad til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

70 prosent av kvinner i styrerommene vil feile, sier Rustad til Finansavisen onsdag. Han er ute og advarer kvinner mot å kaste seg på styrebølgen.

Katastrofe
Rustad sier det politiske vedtaket om kvinnekvotering er en katastrofe og et idiotisk politisk vedtak. Han bekymrer seg for at kvinnene må plukke opp regningen.

Si din mening om utspillet nederst i saken.

- Det er kvinnene som tar det personlige ansvaret og risikoen med å gå inn i styrerommene. Dette blir en katastrofe for de kvinnene som vil gå inn i styrene med begrunnelse at de skal fylles opp, sier han.

Det var tidligere helse- og omsorgsminister Ansgar Gabrielsen som begynte arbeidet med å kvotere inn kvinner i asa-styrene.

Vedtaket har blitt fulgt opp av likestillingsminister Karita Bekkemellem. Hun var ikke tilgjenglig for å kommentere Rustads utspill.Mangler kompetanse
Rustad sier kvinner mangler kompetanse og er uten erfaring fra styrearbeid.

- Min erfaring er at ikke mange kvinner kommer tilbake hvis de blir sparket ut av et styre. Kvinnene overlever, men de kommer sjeldent tilbake, sier han, og legger til at også menn bli sparket ut av styrer, men de gir ikke opp så lett.

- Men er ikke dette en gylden mulighet for kvinner å få den kompetansen?

- Hvis jeg utfordret proffsyklist Thor Hushovd ville jeg blitt hivd ut med badevannet og spist til frokost; sier han, og legger til at kvinner må spørre seg selv om de har den rette kompetanse og om dette er et springbrett, eller om de bare er staffasje.

Finansmannen sier et styre er ikke en diskusjonsklubb hvor man diskuterer seg frem til en felles beste løsning.

- Hushovd sykler 38.000 kilometer i året. Det har han gjort i en årrekke, og gjør han kompetent til å være i toppen, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere