*Nettavisen* Nyheter.

- Kynisk spill fra Høybråten

- Dagfinn Høybråten driver et kynisk spill for å få KrF opp på gallupen, mener SV-leder Kristin Halvorsen.

11.08.05 16:22

Torsdag åpner SV sitt landsstyremøte på Gardermoen. Samtidig legger ikke Kristin Halvorsen skjul på at hun ser på KrF-leder Dagfinn Høybråten som en hovedmotstander i valgkampen.

Ifølge Dagbladet har SV-lederen hengt opp et bilde av KrF-lederen på skapdøra for å venne seg til ansiktet hans før hun møter ham til debatt.

- Krymper folk
Kristin Halvorsen mener Høybråten spiller på folks fordommer når han går hardt ut mot flere rettigheter for homofile, og at KrF-lederens fokus på valgfrihet ikke gjelder alle.

- Jeg tror mange får en følelse av at Høybråtens valgfrihet bare gjelder kristne, heterofile kjernefamilier som verken røyker eller drikker, hevder Halvorsen.

SV-lederen hevder Dagfinn Høybråten gjør Norge til et trangere samfunn og at han «krymper folk» ved å få dem til å føle seg mindreverdige.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ny stil
Ifølge SV-lederen har KrF under Dagfinn Høybråten blitt mindre inkluderende.

- Høybråtens veldige engasjement mot homofiles rettigheter og hans åpenlyse frieri til de kristenkonservative sektene i Norge markerer et klart skille fra Valgerd Svarstad Haugland og Jon Lilletuns åpne og tolerante stil, mener Halvorsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag