*Nettavisen* Nyheter.

- Lærerne viktigere enn pasta

Venstre vil gjenerobre plassen som «flinkest i klassen»-partiet. - Lærerne er viktigere enn pasta, mener partileder Lars Sponheim.

HØYSKOLEN I OSLO (TV 2 Nettavisen):

Torsdag tjuvstartet Lars Sponheim og nestleder Trine Skei Grande Venstres valgkamp. Ved å kun satse på én sak – skolen – satser tospannet alt på å gjøre Venstre til skolepartiet framfor noe.

-Vi har tatt det som en selvfølge at alle tror vi er gode på skole. Vi erkjenner at vi må bli flinkere til å få kunnskapen vår ut, mente Sponheim, men lovte at partiet ikke har glemt sine to andre hjertesaker: Miljøkampen og småbedriftenes kår.

-Vi er livredde for at SV skal ha eneretten på skolepolitikken. De bryr seg ikke om innholder, men bare rammen rundt, hevdet Trine Skei Grande.

Lærerne viktigere enn pasta
Tidligere i uka lanserte SV sin skolepakke , kostnadsberegnet til ni milliarder kroner. Venstre nøyer seg med åtte milliarder. I pakken ligger blant annet to milliarder kroner til skolemåltidet som allerede er vedtatt av Stortinget, og en kraftig satsing på realfag. Hele tre milliarder er satt av til videreutdanning av lærerne.

Venstre mener elevene må vise større respekt for lærerne, og at de fint kan greie seg med rimeligere skolemat enn det SV legger opp til

-Lærerne er viktigere enn kylling og pasta, sa Sponheim med et spark til SVs skolepakke.

Samtidig stiller Venstre krav til lærerne. Alle skal ikke kunne undervise i alt. For å undervise i et fag i grunnskolen må de ha minst fem vekttall fra universitet eller høyskole eller 15 studiepoeng.

- Tiden for allmennlæreren er ute, mener Trine Skei Grande.

Opprørt over Halvorsen
Lars Sponheim brukte også anledningen til å gå i strupen på Kristin Halvorsen etter SV-lederens harde utfall mot KrF-leder Dagfinn Høybråten i Dagbladet torsdag.

-Dagfinn Høybråten spiller kynisk på fordommer for å sanke stemmer, hevdet Halvorsen, og mente Høybråten «krymper mennesker».

-Kristin Halvorsen har trukket hat-begrepet inn i valgkampen , mener Sponheim.

- Dette bringer en dimensjon inn i valgkampen som underbygger et fiendebilde og hat-begrepet, sier han til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag