RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Legger meg flat

Sist oppdatert:
Fylkesordfører Ronald Rindestu vil betale tilbake hvis han har fått penger på urettmessig grunnlag.

- På en dag som dette gjør man selvfølgelig tanker om både roller og rutiner som man har brukt, sier Ronald Rindestu til TV 2 Nettavisen.

Onsdag avslørte Nordlys at fylkesordføreren i Troms har spist og drukket for 70.000 kroner på skattebetalernes regning i 2004 og 2005. Omlag halvparten av pengene er brukt på alkohol.

- Betaler tilbake
Han har ingen problemer med å se at det han har gjort kan oppfattes som galt, og sier han vil betale tilbake hver krone han urettmessig har fått av egen lomme.

Saken sår tvil om hele hans politiske fremtid. Likevel vil han ikke si dette er hans verste dag i politikken.

- Det har vært en svært tung dag, og jeg må si jeg har en urolig følelse i hele kroppen. Likevel var det nok tøffere da jeg skiftet standpunkt fra nei til ja i EU-saken. Da var det både trusler og andre ting. For meg fikk ordet Quisling en til da ukjent betydning etter det, sier Senterparti-mannen.

Ber om gransking
- Det har vært mange reaksjoner i dag. Noen mennesker synes dette er forferdelig ille, og er rett og slett forbannet, mens andre gir støtte til meg som person. Det varmer selvfølgelig, sier han.

Tirsdag tok Rindestu kontakt med kontrollutvalget i Troms fylkeskommune. Han kommer nå til å be skriftlig om at utvalget gransker de regningene han har levert.

- Ba om unnskyldning
- Jeg har også bedt om unnskyldning for dette. Som politiker må man være aktsom med hvordan man bruker skattebetalernes penger. Jeg har nok ikke vært nok aktsom. Det er direkte slurv at jeg ikke har spesifisert navn og grunnen til bespisning. Men, jeg skal rydde opp i dette, sier han.

Han er svært ydmyk overfor det som nå har kommet frem, og gjør det klart at dette er hans ansvar alene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere