RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Legionella-bomber friskmeldes

Metodene myndighetene bruker for å overvåke legionella-bakterien er verdiløse, mener SINTEF-forsker.

Forsker Cathrine Ahlén ved SINTEF Helse kommer med en kraftig advarsel om myndighetenes kontrollopplegg for den farlige bakterien, skriver Aftenposten.

- Anlegg som burde vært undersøkt videre, får med det nåværende kontrollopplegget tikke videre som mulige legionella-bomber. Jeg kan ikke sitte rolig og se på at en forskrift som skal hindre spredning av legionella-smitte, i verste fall kan virke mot sin hensikt, sier Ahlén.

Sosial- og helsedirektoratet anbefaler i en ny forskrift en metode som går ut på å måle kimtall, for å hindre nye utbrudd av legionella, som utbruddet i Østfold som krevde ti menneskeliv.

Ifølge anbefalingene skal det reageres om man finnes høye kimtall. Men lave tall betyr ikke nødvendigvis at legionella-bakterier ikke finnes i kjøletårn eller andre anlegg.

Dermed er kontrollen verdiløs, mener Ahlén.

Sosial- og helsedirektoratet svarer ikke på kritikken, men henviser til at et nytt regelverk er på trappene. Et prosjektarbeid er ferdig til sommeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere