RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lekket ikke

- Vi lekket ikke, sier statsrådene som deltok på det famøse møtet i Regjeringens sikkerhetsutvalg.

I boka «Et liv i spenning» skriver Kjell Magne Bondevik at Bush-administrasjonen hadde kjennskap til hva Bondevik skulle ha sagt i et hemmelig møte med Regjeringens sikkerhetsutvalg.

- Dette var uhørt! skriver Bondevik.

Skkerhetsutvalget består til vanlig av statsministeren, utenriksministeren, forsvarsministeren, finansministeren og justisministeren. I tillegg møter gjerne en representant fra embetsverket fra de tre departementene og statsministerens kontor. Lederne for regjeringspartiene og PST kan også bli innkalt.

Tok opp saken
Tidligere finansminister Per Kristian Foss (H) avviser at han lekket opplysninger.

- Svaret på det er nei. Jeg har ikke lekket opplysninger fra dette utvalget. Men jeg kan bekrefte at han tok saken opp i regjeringen senere, sier Foss til Nettavisen.

- Det var en engangsforeteelse. Han tok det opp, og advarte. Men jeg kjenner ikke til at det ble gjort mer i saken, fortsetter Foss.

Tidligere forsvarsminister Kristin Krohn Devold vil ikke kommentere møtene som ble holdt i Sikkerhetsutvalget.

- Jeg har aldri kommentert noe fra Sikkerhetsutvalget, og har heller ikke kommentert boka til Bondevik, sier hun.

Ikke tema
- Jeg er ikke komfortabel med å uttale meg om Regjeringens sikkerhetsutvalg, sier tidligere utenriksminister Jan Petersen (H) til Aftenposten.

Tidligere justisminister Odd Einar Dørum (V) mener beskrivelsen av hendelsen i Bondeviks bok er presis, men sier han ikke vurderte å sette i gang etterforskning.

- Jeg har ikke noe å legge til eller trekke fra når det gjelder framstillingen i Bondeviks bok, sier Dørum til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere