- Les lokalaviser, Erna

Kommunalminister Erna Solberg følger dårlig med på situasjonen i kommunene, mener Sp. I Stortingets spørretime i dag ba de statsråden lese lokalavisene for å få med seg hva som skjer.

24.11.04 13:21

Det var lederen av kommunalkomiteen på Stortinget, Magnhild Meltveit Kleppa som under den spontane spørretimen på Stortinget i formiddag kom med oppfordringen til Erna Solberg om å følge bedre med på hva som skjer i distrikts-Norge.

Leser aviser
Kleppa gikk langt i å antyde kommunalministeren ikke er oppdatert på den økonomiske situasjonen i kommunene.

- Viss kommunalministeren ikke ser hvor alvorlig situasjonen er, så vil jeg be henne lese lokalavisene nøye, sa Kleppa.

- Jeg har ikke noe problem med å lese lokalaviser, jeg leser mange lokalaviser og vet hvordan situasjonen er, svarte Erna Solberg.

Styrer ikke etter avisnotiser
Også utdanningsminister Kristin Clemet ble utfordret på om hun følger med på situasjonen med stadige kutt i skoletilbudet i mange kommuner. Det var Senterpartiets utdanningspolitiske talsmann, Rune Skjælaaen som spurte Clemet om hun mener kommunene har reell handlefrihet.

- Noen, særlig en regjering må forholde seg til fakta, og kan ikke styre på grunnlag av avisnotiser, svarte Clemet.

Hun listet opp eksempler som har vært brukt til elendighetsbeskrivelse, som hun mener slett ikke gir et riktig bilde av virkeligheten.

- Sludder
Både kommunalministeren og utdanningsministeren måtte svare på en rekke spørsmål om kommuneøkonomi i den spontane spørretimen i dag. Tidligere finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen fra Arbeiderpartiet var i likhet med Senterpartiets Magnhild Meltveit Kleppa helt uenig i regjeringens virkelighetsbeskrivelse av situasjonen i kommunene.

Etter at kommunalminister Erna Solberg hadde besvart et spørsmål fra ham, gikk Schjøtt-Pedersen forbi Stortingets presselosje, mens han høyt og tydelig sa:

- Sludder.

Det er dermed ingen tvil om at det hersker stor uenighet om situasjonen i kommunene i Stortinget

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.