- Lite realt av Jens

Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

Venstre-lederen har lite til overs for statsministerens «pressekupp».

25.06.13 15:13

«SOSIALEN»/YOUNGSTORGET (Nettavisen): Venstres ledertrio Terje Breivik, Trine Skei Grande og Ola Elvestuen fikk ikke full oppmerksomhet rundt sin pressekonferanse tirsdag, der de oppsummerte stortingsperioden.

- Blir litt provosert
- Det var lite realt av Jens å kalle inn til pressekonferanse på kort varsel med blant annet tiltak partiet stemte ned for 89 timer siden. Fredag klokken 15.15, på Stortingets siste dag. Det har jeg ikke noe til overs for, sier Skei Grande til Nettavisen.

- Blir du sint når du blir overkjørt på denne måten?

- Nei, ikke sint - men litt provosert. Dette skulle være vår dag, sier hun.

Les også: - Spesielt at Ap stemte dette ned for en uke siden

Blant punktene hun vil ha gjennomslag for i ny regjering, er vern av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

- Jeg vil helt klart i regjering og sørge for vern av havområdene, enn å stå på utsiden og protestere, sier hun.

- Det er så viktig at det skal vi få til
- Men hvordan skal du sikre vern med Høyre og Frp, eventuelt?

- Det er en så viktig sak for oss, at jeg har tro på få gjennomslag for det, sier hun - og avviser at Venstre vil stille det som et ultimatum i forhandlinger med Høyre.

- Nei, vi stiller ikke ultimatum. Det er ikke vår linje, sier hun.

Venstre oppsummerte stortingsperioden 2009 - 2013 med å legge frem en oversikt over hvilke gjennomslag partiet har hos de andre borgerlige partiene. Frp, Høyre og KrF har gitt støtte til hele eller deler av om lag 40 prosent av Venstres representantforslag i Stortinget de siste fire årene.

Les mer om Venstres optimisme her

- Fremmet 286 saker, fikk gjennomslag for to
- Vi har lagt bak oss en fireårsperiode som har vært forholdsvis arbeidsom, men vi har definitivt klart å henge med, sa Skei Grande på pressekonferansen, og viste til de mange sakene de har fremmet i Stortinget, til tross for at de kun har hatt to stortingsrepresentanter.

- I de siste ni dagene på Stortinget, så fremmet Venstre 286 forslag. Vi fikk flertall for to, og ett av de to angret Arbeiderpartiet seg for etterpå at de stemte for, sa hun, og konstaterte:

- Vi føler ikke akkurat at vi får noe stort gjennomslag med dagens regjering.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jørgen Berge

Skei Grande påpekte at dersom de borgerlige partiene får flertall på Stortinget fra høsten av, så tror hun at de vil få gjennomslag for mange av de sakene de tidligere har foreslått.

Hun mente dette var grunn god nok til å gå til valg på et regjeringsskifte og en blågrønn regjering, og sparket deretter mot regjeringen.

- Kan ha gode ideer selv om man ikke har svart bil
- Jeg synes gode ideer skal verdsettes selv om den som har kommet med forslagene er liten eller stor. Det er ideer som bringer fram politikk, ikke størrelse, sa Skei Grande, og la til:

- Det kan godt hende, når vi legger fram 286 forslag, at ikke alle er supergjennomarbeidet og kanskje kunne trengt litt mer arbeid. Men alle de 286 forslagene er umulig å se på som noe man kan stemme for, det nekter jeg å tro, sa Venstre-lederen.

- Du går an å finne på noe lurt selv om du ikke har svart bil, slo hun fast.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.