*Nettavisen* Nyheter.

- Løftebrudd om vindkraft

Foto: André Clark Utvik (NA24)

Regjeringens støtteordning for fornybar elektrisitet gir ikke vindkraft vind i seilene, mener kritikerne.

05.10.06 14:01

Ane Hansdatter Kismul, generalsekretær i Norsk vindkraftforening, er ikke imponert over regjeringens satsing på fornybar energi. Hun mener støtteordningen som olje- og energiminister Odd Roger Enoksen presenterte torsdag vil føre til at en rekke vindkraftprosjekter havner i skuffen.

De rødgrønne vil gi vindkraft en støtte på 8 øre i tillegg til markedspris gjennom 15 år, men vindkraftforkjemperne mener det er for lite.

- Dette er et løftebrudd fra regjeringen. Odd Roger Enoksen har lovet et historisk løft for fornybar energi, med ordningen som ble presentert i dag kan mange vindkraftprosjekter bli lagt på is, sier Hansdatter Kismul ifølge en pressemelding.

Ifølge Norsk vindkraftforening vil støtteordningen sammen med den langsiktig kraftprisen, gi utbyggerne av vindkraft en samlet inntekt på 45 øre/Kwh. De krever en ordning som gir utbygger 50 øre/Kwh samlet inntekt.

- Vindkraft er en av de raskeste, billigste og mest miljøvennlige måtene å skaffe ny energiproduksjon på. Regjeringen ødelegger nå muligheten for å sette i gang storstilt, ny, miljøvennlig kraftproduksjon, sier Ane Hansdatter Kismul.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag