RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Må få forsvare seg

Sist oppdatert:
Frp etterlyser sunn fornuft etter at det ble klart at båteieren fra Fredrikstad siktes for uaktsomt drap etter at den påståtte båttyven ble funnet omkommet.

- Det må være lov å verne om seg selv, sine egne og sine verdier og eiendeler. Derfor ber jeg politiet bruke sunn fornuft, sier Frps justispolitiske talsmann, Jan Arild Ellingsen, i en pressemelding.

Det var rundt klokken 04.00 natt til mandag at politiet mottok meldingen om at det var oppdaget en person som man mistenkte var i ferd med å stjele en båt.

- Truet med hagle
- Da båteieren kom ned til brygga, befant det seg en ukjent person om bord i båten hans. Han hoppet i vannet idet han ble oppdaget og ble borte like etterpå, sa politiavdelingssjef Geir Kristiansen i Fredrikstad til Nettavisen tirsdag.

Den påståtte båttyven ble funnet omkommet halvannen time senere.

Politiet har foreløpig siktet båteieren for uaktsomt drap. De forklarer dette ut fra at båteieren hadde med seg haglen ned til båten, og at denne skal ha blitt brukt til å true den påståtte båttyven med.

- Nødverge
Nå mener Ellingsen at nødvergeloven må bli tydeligere.

- Iblant kan det være vanskelig å få politiet lokalt til å komme, slik at tyveri kan unngås. Dersom det da ikke skal være lov å verne om sitt eget, legger vi til rette for økt kriminalitet. Om folk ikke skal kunne stå opp å forsvare seg mot kriminalitet, hvem skal da gjøre det, spør Ellingsen.

Han tar forbehold om at medias fremstilling er korrekt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere