- Må kjøpe meg dress

En dongerikledd Odd Roger Enoksen sier at han ble overrasket da Jens Stoltenberg ringte i helgen.

17.10.05 12:44

Odd Roger Enoksen overtar som olje- og energiminister i Jens Stoltenbergs nye regjering.

- Det er svært overraskende at det ble meg. Jeg hadde nettopp begynt i ny spennende jobb på Andøya og må vel ut å kjøpe meg dress nå, sier Enoksen.

Skal pendle
Enoksen har to barn på ni og 27 år, og han vil fortsatt bo på Andøya.

- Jeg skal ikke bosette meg i Oslo, men pendle. Det er klart at det ble ikke bare jubel i heimen, innrømmer 51-åringen.

Den kommende regjeringen har ikke blitt enige om det vil bli oljeboring i Barentshavet, og Kristin Halvorsen har sagt at hun vil kjempe imot med nebb og klør.

- Kan dette spørsmålet sprenge regjeringen?

- Nei, det tror jeg ikke, men det viser at jeg har fått en utfordrende jobb. Det blir viktig å finn en løsning, som alle tre partiene kan leve med.

JJJ: - Rett mann
Tidligere Senterpartiet-general Johan J. Jakobsen tror at Odd Roger Enoksen er rett mann i olje- og energidepartementet.

- Jeg var overrasket over at Marit Arnstad ikke ble minister, men jeg tror at Odd Roger Enoksen vil fylle rollen som olje og energiminister svært bra, sier Jakobsen til TV 2 Nettavisen.

- Odd Roger Enoksen er en romslig og lettlivet kar, og han har god evne til å komme i kontakt med folk og et bredt erfaringsgrunnlag, synes Jakobsen.

Han mener at det er positivt at det er en person fra Nord-Norge som skal håndtere det konfliktfulle temaet om oljeboring i Barentshavet.

Dette er et viktig tema som den nye regjeringen faktisk ikke er blitt enig om ennå. De er blitt enige om å vente på en forvaltningsplan for Barentshavet som skal være klar neste år.

- Det er få som vil fylle plassen som Odd Roger Enoksen. Det er viktig at han har bred erfaring fra Stortinget og i tillegg statsrådserfaring.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.