RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Må kjøpe meg dress

Sist oppdatert:
En dongerikledd Odd Roger Enoksen sier at han ble overrasket da Jens Stoltenberg ringte i helgen.

Odd Roger Enoksen overtar som olje- og energiminister i Jens Stoltenbergs nye regjering.

- Det er svært overraskende at det ble meg. Jeg hadde nettopp begynt i ny spennende jobb på Andøya og må vel ut å kjøpe meg dress nå, sier Enoksen.

Skal pendle
Enoksen har to barn på ni og 27 år, og han vil fortsatt bo på Andøya.

- Jeg skal ikke bosette meg i Oslo, men pendle. Det er klart at det ble ikke bare jubel i heimen, innrømmer 51-åringen.

Den kommende regjeringen har ikke blitt enige om det vil bli oljeboring i Barentshavet, og Kristin Halvorsen har sagt at hun vil kjempe imot med nebb og klør.

- Kan dette spørsmålet sprenge regjeringen?

- Nei, det tror jeg ikke, men det viser at jeg har fått en utfordrende jobb. Det blir viktig å finn en løsning, som alle tre partiene kan leve med.

JJJ: - Rett mann
Tidligere Senterpartiet-general Johan J. Jakobsen tror at Odd Roger Enoksen er rett mann i olje- og energidepartementet.

- Jeg var overrasket over at Marit Arnstad ikke ble minister, men jeg tror at Odd Roger Enoksen vil fylle rollen som olje og energiminister svært bra, sier Jakobsen til TV 2 Nettavisen.

- Odd Roger Enoksen er en romslig og lettlivet kar, og han har god evne til å komme i kontakt med folk og et bredt erfaringsgrunnlag, synes Jakobsen.

Han mener at det er positivt at det er en person fra Nord-Norge som skal håndtere det konfliktfulle temaet om oljeboring i Barentshavet.

Dette er et viktig tema som den nye regjeringen faktisk ikke er blitt enig om ennå. De er blitt enige om å vente på en forvaltningsplan for Barentshavet som skal være klar neste år.

- Det er få som vil fylle plassen som Odd Roger Enoksen. Det er viktig at han har bred erfaring fra Stortinget og i tillegg statsrådserfaring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere