RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Må klare oss uten de aller fleste ansatte

RAMMES: SV-leder Audun Lysbakken må klare seg uten råd fra sine rådgivere fra onsdag av, om streiken i arbeiderbevegelsen ikke blir løst innen den tid.
RAMMES: SV-leder Audun Lysbakken må klare seg uten råd fra sine rådgivere fra onsdag av, om streiken i arbeiderbevegelsen ikke blir løst innen den tid. Foto: Håkon Mosvold Larsen
Sist oppdatert:
SV og Ap rammes hardt av streiken i fagbevegelsen.

LO-ansatte er allerede i streik, og snart rammes også Arbeiderpartiet og SV.

Onsdag blir nemlig flere titalls ansatte i de to partiene tatt ut i streik i den pågående streiken i arbeiderbevegelsen.

- Det blir lite virksomhet
I SV blir ansatte i både stortingsgruppen, på partikontoret og i Sosialistisk Ungdom tatt ut i streik fra onsdag av.

- Vi må være forberedt på å klare oss uten de aller fleste ansatte i perioden de er i streik, sier SVs partisekretær, Silje Schei Tveitdal, til Nettavisen.

Totalt 16 av SVs ansatte, både rådgivere og sekretærer, vil gå ut i streik om det ikke blir en løsning på konflikten innen onsdag.

- Det betyr at stortingsrepresentantene må klare seg uten de bidragene de er vant til få på Stortinget, og på partikontoret blir det liten virksomhet i den perioden, sier Schei Tveitdal.

Her kan du se hele streikeuttaket

- Absolutt ikke heldig
På partikontoret vil blant annet arbeidet med å forberede neste års valgkamp bli satt på vent.

- Det er absolutt ikke en heldig situasjon, men samtidig er vi opptatt av å signalisere at dette er arbeidslivets spilleregler - og vi respekterer at de nå har valgt å ta i bruk det virkemiddelet som de har rett til, sier hun.

I Arbeiderpartiet vil enda flere ansatte bli tatt ut i streik.

- Det er over 40 ansatte i Arbeiderpartiet som er tatt ut i denne streiken, både på partikontoret i Oslo og ute på fylkeskontorene våre, sier Odd Erik Stende, assisterende partisekretær i Arbeiderpartiet, til Nettavisen. 

Les også: - LO-pampene vokter egne interesser
Les også: Nå er LO-lederen rammet av streik

- Streiken rammer hardt
Stende sier at de vil bli hardt rammet av streikeuttaket.

- Disse fyller viktige funksjoner i partiet både som rådgivere og merkantilt ansatte. Streiken rammer hardt både vår daglige drift og langsiktige planleggingen. Vi håper derfor på en snarlig løsning, sier han.

Han påpeker samtidig at streik er et lovlig virkemiddel.

- Streik er ikke en ønsket situasjon, men det er et lovlig virkemiddel. Jeg skulle gjerne sett at vi ikke hadde en konflikt, men jeg er tydelig på at våre ansatte i Handel og Kontor har samme rett som alle andre arbeidstagere til å gå ut i konflikt når de ikke finner løsning med arbeidsgiver, sier Stende.

Totalt 482 ut i streik
Fra før er 296 personer tatt ut i streik, blant dem 95 som jobber i LO. Med mindre det kommer en løsning innen onsdag, vil 482 medlemmer i LO-foreningen Handel og Kontor (HK) være i streik fra onsdag av.

Handel og Kontor mener deres ansatte i LO og de ulike fagforbundene tjener dårligere enn sammenlignbare grupper. Hovedårsaken til streiken er uenighet om statistikk og tallgrunnlag, og HK mener arbeidsgiver ikke har gitt dem innsyn i lønnsopplysninger. Arbeiderbevegelsens Arbeidsgiverforening tilbakeviser dette.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere