RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Må prioritere mellom drap

Foto: POLITIET
Høyre og Frp raser over at statssekretær Anne Rygh Pedersen har varslet at Oslo-politiet må prioritere mellom drapssaker hvis de har for lite penger.

- Det er skandaløst at Pedersen i Justisdepartementet sier at politiet ikke kan regne med å få økte bevilgninger selv om de har så lite ressurser at ikke får tatt alle drapssaker umiddelbart, sier første nestleder i justiskomiteen, Jan Arild Ellingsen, til TV 2 Nettavisen.

- Får ikke mer penger
Statssekretær Pedersen (Ap), som har permisjon fra stillingen som operasjonsleder i Vestfold politidistrikt, sa på NRK søndag at politiet må prioritere etterforskningsinnsatsen ut fra de ressursene de har. Det gjelder også drapsetterforskning.

- En slik prioritering skader både rettsikkerheten og troverdigheten. Den er hinsides all fornuft, raser Ellingsen.

- Men det viser seg at politiet ikke har bedt Kripos om hjelp, til tross for at blant annet drapet på Meta Øverli (75) på Høybråten?

- Det burde de gjøre hvis det har bakgrunn i ressurser. Det er ikke tvil om at det er en liten, intern konkurranse mellom Oslo-politiet og Kripos, sier Ellingsen.

Høyre vil gi mer penger
Også stortingsrepresentant Elisabeth Aspaker reagerer på uttalelsene fra statssekretæren.

- Statssekretæren kan ikke lukke øynene slik hun nå gjør. Justisministeren har et klart ansvar for å holde seg orientert og komme med ressurser. Høyre foreslo i vårt forslag til justert nasjonalbudsjett å øke bevilgningene til politiet, sier Aspaker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere