*Nettavisen* Nyheter.

- Magazinet har ikke skylden

Statsminister Jens Stoltenberg laster ikke Magazinet for demonstrasjonene mot Norge den siste uken.

De siste dagene har Stoltenberg og regjeringen måttet tåle kraftig kritikk for å ha lagt skylden for det muslimske opprøret på Magazinet-redaktør Vebjørn Selbekk.

Mandag skrev VG at Stoltenberg gir Magazinet-redaktør Vebjørn Selbekk deler av ansvaret for at rasende msulimer satte fyr på den norske ambassaden i Damaskus.

Tirsdag gikk ti kjente kulturtopper hardt ut mot statsministeren og utenriksminister Jonas Gahr Støre, og beskyldte dem for å ha sviktet ytringsfriheten.

Tirsdag ettermiddag svarte Stoltenberg på kritikken overfor TV 2 Nettavisen.

- Det er viktig å forstå at man kan mene det er uklokt å publisere disse tegningene, og samtidig mene at Magazinet er i sin fulle rett til å gjøre det, sier statsministeren.

- Demonstrantene de skyldige
Stoltenberg ser at trykkingen av Muhammed-karikaturene kan ha bidratt til angrep på norske mål i utlandet. Samtidig understreker han at Magazinet ikke kan lastes for angrepene.

- Det er de som har utført angrepene som er de skyldige. At demonstrantene bruker tegningene som begrunnelse, gir ikke Magazinet skyld, sier Stoltenberg til TV 2 Nettavisen.

- Uklokt
Statsministeren fremhever at ytringsfriheten er en grunnleggende menneskerett – men ingen plikt.

- Derfor må man også akseptere at det kommer ytringer man er uenig i. Men ytringsfriheten er ingen plikt, og ytringsfriheten medfører ingen rett til å vise ringeakt for andres religiøse overbevisning. Jeg forsvarer Magazinets rett til å trykke tegningene, men jeg har også rett til å mene at det er uklokt, fastslår han.

Stoltenberg understreker også at han ikke har unnskyldt trykkingen av Muhammed-tegningene overfor andre land.

- Jeg har ikke bedt om unnskyldning, men har beklaget at noen er blitt støtt av tegningene. Det finnes ingen unnskyldning for bruk av vold, sier statsministeren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.