RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Milliardkutt ved unormalt lav rente

Sist oppdatert:
Kristin Halvorsen slår tilbake mot rentekritikken.

Fredag hadde finansminister Kristin Halvorsen sin eksamen da hun fremla statsbudsjettet for 2008. Det var ikke store endringer i skatte og avgiftsopplegget, men det blir mer formuesskatt på de som eier aksjer, aksjefond samt bolig og fritidsbolig.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi har brutt med høyresidens skattepolitikk. Statsbudsjettet for 2008 er neste skritt for å realisere Soria Moria, sa Halvorsen i innledningen til finansdebatten i Stortinget.

I talen sa Halvorsen at det er viktig for henne å holde arbeidsledigheten lav, selv om veksten normaliseres. Hun sa også klart ifra at det ikke er bra for økonomien med en lav rente.

- En unormalt lav rente er ikke det beste over tid. En lavest mulig rente ville betydd milliardkutt og redusert velferdstilbudet, sier Halvorsen.

Hun tok også opp at eldrebølgen er over oss, og advarte mot å bruke mer oljepenger. Halvorsen kunne brukt 7 milliarder flere oljekroner, dersom handlingsregelen på 4 prosent skulle holdes. Hun bruker 0,3 prosentpoeng under dette.

- Noen år frem i tid slår eldrebølgen inn over oss. De oljeinntektene vi sparer gjør det lettere å møte dette. Hver 12 krone i budsjettet er oljeinntekter, sier Halvorsen som minnet om at det er vår samlede arbeidsevne og ikke hvor mye oljepenger som brukes som bestemmer aktiviteten.

Hun sa også at økningen i formuesskatten vil tilfalle vanlige folk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere