*Nettavisen* Nyheter.

- Min beste festivalopplevelse

Trond Giske har fått med seg fem festivaler i sommer. Men det er særlig en konsert han husker best.

10.08.07 20:11

Middelalderparken (NETTAVISEN): - Dette er den første festivalen hvor jeg får litt tid til å få med meg konserter. På alle de andre festivalene jeg har vært i sommer, har jeg hatt så dårlig tid, sier Trond Giske - som i løpet av sommeren har fått tilnavnet «fest- og kulturminister».

Både onsdag og torsdag kretset Giske på VIP-området på Øyafestivalen i Oslo, men bedyret også at han hadde fått med seg flere konserter.

Festivalturné
- Jeg skal rundt til flere av scenene i dag for å høre på konsertene, sier Giske.

Hele fem festivaler har ministeren fått klem inn i sommerprogrammet - i jakten på ny knutepunktfestival.

- Jeg har fått oppleve mye forskjellig, men det viktigste er at vi har fått en god dialog med ledelsen i de forskjellige festivalene. Til høsten får vi se hvem som får knutepunktstatus, sier kulturministeren til Nettavisen.

- Mye arbeid gjenstår
Han innrømmer at det er deilig å kunne slappe av med øl og hyggelig selskap på Øya, men vil ikke kommentere utspillet fra Musikernes Fellesorganisasjon om å gjøre Øyafestivalen til knutepunkt.

- Vi har mye arbeid foran oss før vi kan konkludere med hvilken festival som får denne statusen, sier Giske.

Killers og Mira
Kulturministeren innrømmer at han har opplevd flere høydepunkt på sin festivalrundtur Norge rundt. Men det er særlig en konsertopplevelse han husker best.

- Det må være konserten med «The Killers» på Hove, det var en utrolig kul konsert. De var fabelaktige på scenen, og leverte en fantastisk konsert, sier ministeren.

Han nevner imidlertid ikke at han ikke bare koste seg med musikken på «The Killers»-konserten. Nettavisens foto fra konserten av kulturministeren med Mira Craigs lår rundt ørene skapte oppsikt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Et varmt trønderhjerte
Ellers trekker Giske fram sommerens konsert med Hans Rotmo.

- Det rørte et ekte trønderhjerte når 8000 publikummere, de fleste i alderen 16-18 år, sang med på Rotmos tekster, ler Giske.

Når det gjelder å finne rockens knutepunktfestival, understreker Trond Giske at statusen er like mye ansvar som belønning.

- Norsk musikk må profileres
- Knutepunktfestivalen må være en ressurs for andre festivaler, og være sentral innenfor alt fra booking av artister til sikring av kvalitet på norske festivaler. Blant annet ser vi på hvem som har styrken til å være en foregangsfestival, samt hvem som har et godt internasjonalt og norsk nettverk.

- Hvor viktig er et at norske band får en sentral rolle på knutepunktfestivalen?

- Det er veldig viktig, vi trenger festivaler som tar ansvar for å gi norsk musikk en sjanse til å profilere seg, påpeker han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.