RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
ENESTE LØSNING: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen vil at mobberen skal bytte skole i mobbesaker der skolebytte er eneste løsning.
ENESTE LØSNING: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen vil at mobberen skal bytte skole i mobbesaker der skolebytte er eneste løsning. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

- Mobberne må bytte skole

Sist oppdatert:
Regjeringen foreslår en endring i lovverket slik at elever som mobber kan flyttes til en annen skole.

Forslag om å endre loven er nå sendt på høring, melder Kunnskapsdepartementet.

– I regjeringsplattformen slår vi fast at det er mobberen som må bytte skole i mobbesaker der skolebytte er eneste løsning. Det har vært enkelte uklarheter og ulik praksis i tilknytning til om og hvordan mobberen kan flyttes i slike tilfeller, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Det står ikke eksplisitt i loven at en elev som mobber, kan flyttes til en annen skole, men det fremgår av lovenes forarbeider at det er adgang til dette.

– For at det skal være klart at den som mobber i visse tilfeller kan flyttes til en annen skole, og for å unngå at mobbeofferet blir nødt til å bytte skole, foreslår vi at adgangen til å flytte mobberen fremgår direkte i loven, sier Røe Isaksen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere