RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mørketida snart over

- Det kommer lysere tider, fatt mot. Det er valg neste år. Slik avsluttet Arbeiderpartiets Hill-Marta Solberg sitt innlegg i Stortingets finansdebatt i dag.

Arbeiderpartiets finanspolitiske talskvinne, Hill-Marta Solberg tegnet et dystert bilde av hvordan det norske folk vil få det neste år i sitt innlegg i finansdebatten.

Storm av kritikk
Arbeiderpartiet stemplet høstens budsjettsamarbeid som koseprat mellom regjeringspartiene og Fremskrittspartiet, men mener det norske folk må blø for avtalen.

- Da budsjettet ble fremlagt kom det en storm av kritikk. Det gis store skattelettelser, budsjettet er stemplet som usosialt, sa Solberg.

Det eneste hun var fornøyd med er at det ikke blir økte egenandeler neste år, slik regjeringen la opp til.

Krisehjelp til KrF
Solberg stilte spørsmål ved KrFs påvirkningskraft innad i regjeringen, etter at talsmenn for partiet har sagt at de har fått til et godt budsjett etter forliket med Fremskrittspartiet. I fjor roste KrFs parlamentariske leder budsjettforliket med Arbeiderpartiet ved å si at et godt budsjett har blitt enda bedre.

- KrF har trengt hjelp fra andre enn sine egne for å gjøre budsjettet spiselig for sine egne, sa Solberg.

Lysere tider
Arbeiderpartiets finanspolitiske talskvinne avsluttet sitt innlegg med en historie fra sine hjemtrakter i Nord-Norge.

- Vi har nettopp gått inn i mørketida. Vi holder ut i to måneder, fordi vi vet at det kommer lysere tider. Fatt mot - det er valg neste år, sa hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere