RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SKUFFET: - Du skuffer meg dypt, var KrF-leder Knut Arild Hareides ord til Fremskrittspartiet Per Sandberg torsdag kveld.
SKUFFET: - Du skuffer meg dypt, var KrF-leder Knut Arild Hareides ord til Fremskrittspartiet Per Sandberg torsdag kveld. (NTB Scanpix)

- Nå er det nok, Sandberg. Du må roe deg ned!

Sist oppdatert:
KrF-leder Knut Arild Hareide ikke fornøyd med Sandbergs beklagelse.

- Min tålmodighet med deg er meget liten. Du har begått en stor feil. Nå er det nok, Sandberg. Du må roe deg ned og komme med fakta. Det at du ikke en gang greier å komme med en tydelig beklagelse, skuffer meg dypt.

KrF-leder Knut Arild Hareide la i Dagsnytt 18 på NRK torsdag kveld ikke skjul på sin reaksjon etter Frps første nestleder Per Sandberg tidligere på dagen ga KrF skylden for at unge mennesker oppvokst i Norge lever i frykt for tvangsekteskap og kjønnslemlestelse og for at mange reiser ut og blir fremmedkrigere.

Les også: - Jeg beklager

- Aldri opplevd et slikt angrep

Til tross for at Sandberg har gått ut og beklaget utspillet og beklaget overfor KrF, var Hareide ikke fornøyd. Etter å ha møtt ham til debatt i NRKs radiostudio og hørt hvordan og hva Sandberg beklager, mener Hareide at det er noe som mangler:

- Jeg er glad for at Sandberg prøver å beklage, men det er langt fra noen uforbeholden beklagelse. Jeg har i min tid som politiker aldri opplevd et slikt angrep han kom med i dag når KrF får ansvar for terroraksjoner, og jeg hører at han står fast på den politiske substansen i det han sier, uttalte Hareide.

 Se og hør innslaget på NRK her

Gjentok påstand om "ønsket politikk"

Sandberg gjorde et poeng av at at det var feil av ham å rette kritikken mot KrF spesielt når det gjelder asyl- og innvandringspolitikken i Norge de siste årene. Han at alle partiene på Stortinget - med unntak av Frp - har stått sammen om denne politikken og at utfordringene knyttet til kjønnslemlestelse, tvangsekteskap og fremmedkrigere i dag er et resultat av "en ønsket politikk fra samtlige partier på Stortinget unntatt Frp".

- Kjære Hareide, du skal gjerne få en uforbeholden beklagelse for at jeg nærmest direkte ga KrF skylda for Syria-krigerne, men ikke la oss glemme de utfordringene vi har, sa Sandberg blant annet i debatten.

Hareide svarte med å si at Sandbergs påstand om at det fargerike fellesskapet i Norge har spilt falitt, uroer ham kraftig.

- Den type tenkning bryter med de grunnleggende kristne verdiene som KrF bygger på. Vi har utfordringer, men Norge er mer mangfoldig og flottere enn noen gang, sa Hareide.

Les også: Ber Siv Jensen rydde opp etter Sandberg

Solberg og Jensen: - Gikk for langt

Statsminister Erna Solberg og Frp-leder Siv Jensen torsdag at det var klokt av Sandberg å beklage overfor KrF.

- Det mener jeg var en klok beslutning, uttalelsene i dag tidlig gikk for langt, sier Solberg i en pressemelding ifølge NTB.

Hun føyer til:

- Verken kampen mot terror eller den politiske debatten har noe å tjene på denne typen karakteristikker av andre politiske partier.

Kort tid etter kom en uttalelse med samme budskap fra Frp-lederen:

- Per Sandberg har nå beklaget sine uttalelser ovenfor KrF. Det mener jeg var en klok beslutning, uttalelsene i dag tidlig gikk for langt, skriver Jensen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere