- Nå må Navarsete-kritikerne roe seg ned

Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

Senterungdommens leder bekymret for uroen i partiet.

Det har de siste dagene igjen stormet rundt Senterpartiets leder Liv Signe Navarsete, noe Senterungdommens leder Erling Laugsand liker dårlig.

- Jeg tror det er ødeleggende for partiet at vi har konflikter og uro over så lang tid. Det tar fokus bort fra det som er viktig, og det som er politikken, sier Laugsand til Nettavisen.

Navarsete har blitt kritisert fra flere hold for sitt engasjement for å få flyttet ny trasé for E16 på hjemstedet sitt Lærdal fra vei til tunnel.

Torsdag ble det også kjent at Sps ordførere i Nord-Trøndelag samlet ber om at hun går av, og over helgen vil partiet avholde et krisemøte.

Les også - Krisemøte i Senterpartiet over helgen

- Alle ansvar for å skape ro
Nå sier Laugsand at det må bli ro i partiet, og ber kritikerne besinne seg.

- Vi har alle et ansvar i partiet til å bidra til at det blir ro. Jeg synes en del flere skulle tatt det innover seg. Det har vært en del kommentarer i det siste som har virket i motsatt retning, sier han.

Laugsand viser blant annet til en uttalelse fra tidligere leder av Senterungdommen, Johannes Rindal, som mener Ola Borten Moe «har opptrådt som en illojal og maktkåt ladejarl».

- Det synes jeg er veldig lite klokt, sier han, og påpeker:

- Partiledelsen må få ro til å jobbe konstruktivt med politikk, og det er vanskelig når man hele tiden må kommentere slike konfliktsaker i avisen.

Fredag ettermiddag uttalte Navarsete til TV 2 at hun åpner for et ekstraordinært landsmøte, for å få en avklaring om partiet har tillit til henne som leder.

- Hun sier jo ikke at hun trekker seg, eller at hun nødvendigvis ønsker et ekstraordinært landsmøte. Det er ingen tvil om at de formelle prosedyrene knyttet til et lederskifte utenom de ordinære landsmøtene innebærer at det må avholdes et ekstraordinært landsmøte. At Liv Signe viser til dette er egentlig ganske udramatisk, sier Laugsand.

- Ikke tid for endringer
Laugsand mener at tidspunktet for en lederdebatt nå er helt feil.

- Jeg mener det ikke er tid for å gjøre noen endringer i ledelsen. Jeg mener vi skal gi den sittende ledelsen tid til å jobbe, og er ikke blant dem som ønsker et ekstraordinært landsmøte, sier han.

Det sittende styret er valgt til neste landsmøte i 2015.

- Jeg mener vi skal kjøre de vante prosessene, og at vi skal la partiet jobbe etter sin vanlige rytme inn mot landsmøtet i 2015, sier Laugsand til Nettavisen.

Han er bekymret for hva som kan skje dersom det nå ikke blir ro.

- Det er ikke noen tvil om at det er veldig krevende og tungt å stå i et slikt mediekjør. Så jeg er bekymret for at vi ikke får ro til å jobbe konstruktivt fremover, sier han.

Les også: Hagen langer ut mot Navarsete
Les også: Navarsete mener Frp står bak bråket

- Saken hausses opp i media
Når det gjelder den mye omtalte tunnelsaken, gir Laugsand Navarsete full støtte.

- Jeg synes saken hausses opp i media. Det er naturlig at en partipolitikere fremmer lokalpolitiske vilje. Jeg synes også det er naturlig at statsråder snakker sammen, sier han, og legger til:

- Jeg tror hennes personlige fordel ikke har spilt noen spesiell rolle.

Selv vil han nå forsøke å bidra til å skape ro.

- Vi i Senterungdommen vil ta politisk initiativ som skal bidra til at vi skal få jobbe konstruktivt, særlig med tanke på den regjeringen vi har nå, der vi er sterkt uenig i mye av den politikken de står for. Vi burde ha alle forutsetninger for å utgjøre et tydelig politisk alternativ, sier han.

Les også: - Har ikke penger til Liv Signes tunnel

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.