RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Berit Almendingen

- Nedgangen er spist opp

Sist oppdatert:
Statsminister Jens Stoltenberg er blitt enda mer sikker på at det må ryddes opp i sykefraværet.

LØRENSKOG (Nettavisen): - Det at sykefraværet øker viser at vi må iverksette tiltak for å få det ned. Jeg er glad for at partene i arbeidslivet vil sitte sammen med oss og diskutere, sier Jens Stoltenberg til Nettavisen.

Fredag kom de siste tallene som vil gjøre sykelønnskampen enda hetere. Tallene viser at det totale sykefraværet (egenmeldt og legemeldt) har økt med 0,3 prosentpoeng fra 6.3 prosent til 6,6 prosent fra 2. kvartal 2005 til 2. kvartal 2006.

9,1 % i helsesektoren
Tallene kom samme dag som Jens Stoltenberg besøkte det splitter nye Rolvrudshjemmet i Lørenskog for å presentere stortingsmeldingen om framtidas omsorgstjeneste.

Sykefraværet er nemlig aller høyest innen helse- og sosialtjenester hvor fraværet utgjør 9,1 prosent.

- Veldig mye av sykefraværet skjer i omsorgssektoren, derfor er det veldig spennende å se at noen sykehjem får ned sykefraværet. Det er et problem at sykefraværet tar penger fra annen helseomsorg, sier Stoltenberg.

- De rødgrønne stortingsrepresentantene ser ut til å kunne komme til å gå imot kravet om at utgiftene til sykefraværet skal gå ned med 2,5 milliarder kroner?

- Det viktigste nå er å sette seg ned med partene. Sykefraværet øker, og det er langtidsfraværet som øker mest. Det blir dte viktigste å løse.

- Spist opp
- Hovedorganisasjonen for universitets- og høyskoleutdannede(Unio) sier at sykefraværet har gått ned med over 5 prosent siden IA-avtalen trådte i kraft i 2001?

- Jo, sykefraværet gikk ned noe i 2004 og 2005, samtidig som en strammet inn for legenes sykemeldingstilgang. Men i ett år har vi hatt økning. Den nedgangen som vi hadde blir nå spist opp, fraværet skulle ned med 20 prosent, sier Stoltenberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere