RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nok en Høyre-skandale fra Bergen

Høyres Erik Skutle er siktet i en pågående narkosak.
Høyres Erik Skutle er siktet i en pågående narkosak. Foto: Tomas Moss (www.icu.no)
Sist oppdatert:
Professor advarer mot tendenser i de finere strøk av byen.

Professor ved Universitetet i Bergen, Frank Aarebrot, er forbløffet når Nettavisen tar kontakt for en kommentar.

- Hva? Er det samme Skutle som nettopp i dag har tatt til orde for å endre narkopolitikken, sier han – og legger til:

-Dette er den andre Høyre-politikeren fra Bergen som blir trukket inn i en slik sak. Det er en skandale, sier Aarebrot til Nettavisen.

Les: Høyre-politiker siktet i narkosak

Møblerte hjem i Bergen under lupen
Han sier at det nå venter en grundig selvransakelse hos Bergen Høyre:

-Det må være noe med ungdomsmiljøene i de finere strøk i Bergen, de best «møblerte hjemmene», hvor Høyre – naturlig nok – rekrutterer mange av sine fra. Det var også på skoler i disse finere strøk vi nylig hadde razziaer i byen. Det kan synes som om partiet tar for lett på lettere former for rus, sier Aarebrot.


- Erna er ikke slik, det kan jeg garantere
Han synes dette er kjedelig for sin tidligere elev og nå statsminister, Erna Solberg:

-Nå må Bergen Høyre rydde opp og ta grundige samtaler med alle sine tillitsvalgte for å få klarhet i hva de har prøvd og ikke. De må sørge for å sjekke at det er full åpenhet om bruk av eventuelt hasj – før de sender vedkommende til Stortinget, mener han.

- Erna er ikke slik, det kan jeg garantere.

- Jeg kan dessuten garantere for at Erna ikke tilhører denne gruppen, hun er min tidligere elev. Hennes lokalparti må sørge for at hun ikke trekkes inn i skandaler, i unødvendig grad.

Professor Frank Aarebrot mener at nå må Bergen Høyre ta affære og rydde opp blant sine medlemmer. Foto: Berit Roald / NTB scanpix


- De kan ikke bli avslørt på denne måten
- Altså – representanter kan ikke bli avslørt på denne måten, først Henning Warloe – nå Erik Skutle. Det avgjørende er ikke hvor ”ille” saken objektivt sett er, men at det blir avslørt. Partiet må vite mer om hvem de har på Tinget, gjentar Aarebrot.

- Hvilke konsekvenser tror du dette får for Skutle?

-Det vet man ikke. Men - Erna var knallhard mot den forrige, Warloe – som fikk klar beskjed om å droppe renominasjon på Stortinget.

- Knalltøff mot Warloe
- Hva kan Erna gjøre nå?

- Som statsminister kan hun ikke gripe inn. Her er det Stortinget og ikke minst partiet lokalt, som må ta affære. Men jeg tror ikke Erna er spesielt begeistret. I egenskap av å være partileder, kan hun også komme med sitt syn på saken, naturligvis.

Nettavisen har forsøkt å få kontakt med Skutle gjentatte ganger – uten hell.


Nulltoleranse
Høyre sentralt har følgende kommentar torsdag kveld:

- Høyres stortingsgruppe er kjent med at en av våre representanter, Erik Skutle, i politiavhør har erkjent bruk av hasj ved en anledning, sier parlamentarisk leder Trond Helleland.

Høyre har nulltoleranse for bruk og besittelse av narkotika, påpeker han.

- Alvorlig tillitsbrudd
- Dette er et alvorlig tillitsbrudd overfor partiet og Høyres stortingsgruppe. Samtidig er det viktig å ivareta Skutle og forsøke å bistå ham på best mulig måte, sier Helleland.

- Jeg har vært i kontakt med ham, og han har det etter forholdene bra. Han erkjenner å ha gjort noe ulovlig og beklager det grove tillitsbruddet, tilføyer Helleland.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere