RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norge er et muslimsk paradis

Norge er svaret på muslimenes paradis, mener SV-politikeren Akthar Chaudhry.

- Muslimer i Norge sier at de bokstavlig talt har havnet i et lite paradis. Det blir fremhevet av muslimer både i Norge og i utlandet fordi det er rettferdighet i Norge, sier Akhtar Chaudhry, som er fraksjonsleder i Sosialistisk Venstrepartis bystyregruppe i Oslo, til TV 2 Nettavisen.

Velferdsstaten = paradis
Chaudhry er ikke overrasket over meningsmålingen til TV 2 Nyhetene som viser at innvandrere i Norge stemmer blodrødt.

Bystyrepolitikeren synes det er interessant å spørre hvorfor innvandrere i Norge stemmer på RV, SV og Ap. Selv mener han at svaret ligger i at Norge er svaret på muslimenes paradis som blir omtalt i Koranen.

- Politiske partier bør reflektere over hvorfor muslimske velgere velger venstresiden. Muslimer verden over lengter etter en stat der rettferd og likhet for loven er grunnleggende. Ifølge deres religiøse overbevisning er de forpliktet til å opprette en stat som ligner på Norges, sier han.

- Skal dele
Chaudhry viser til at Koranen påbyr muslimer å dele, noe som preger den norske velferdsstaten.

- Grunnprinsippet i islam er at det du tjener er ikke ditt. Du skal beholde det du har bruk for, resten er fellesskapet sitt. Dersom naboen går sulten til sengs, er du ikke en god muslim. Og det er staten som førende etat som skal ha ansvar for at folk har det bra. Den skal hente fra de har det bra, og levere til de som ikke har.

- Mange vil si at innvandrere stemmer på venstresiden fordi disse partiene krever lite av innvandrerne, men vil gi desto mer?

- Muslimer bidrar like mye som andre. Pakistanerne som kom hit på 60 og 70-tallet jobbet så mye at de ble kjørt på sykehuset. Arbeidsgiverne kan bekrefte at de jobber hardt. Men det betyr ikke at det ikke er unnasluntrere. Det finnes i alle nasjonaliteter.

Fyller bensin selv
Chaudhry mener muslimer i Norge blir sjarmert av politikere som ikke bor i svære palass, men som oppfører seg som «mannen i gata».

- De ser at statsministeren står og fyller bensin på sin bil, på lik linje med drosjesjåføren. Det er en drøm som går i oppfyllelse for dem. Innvandrere ser jo også at internasjonal solidaritet er veldig viktig for den norske staten. Norge er for rettferdighet for palestinerne, for sørafrikanere, og venstresiden står imot USA sin brutale politikk overfor Irak.

- Kan innvandere i Norge bli en politisk kraft?

- Ja, det er vi allerede. Vi er rundt ti representanter i bystyret med innvandrerbakgrunn. Det viser at velgerne er bevisste, de bruker innflytelsen sin på en aktiv måte, sier Chaudhry, som også har en advarsel til regjeringen.

- Regjeringen må vite at disse velgerne ikke er blinde og lojale. De vil kreve at regjeringen leverer. At det blir minst mulig avstand mellom velgerne og makthaverne, og at velferds-Norge utvikler seg videre. At det blir billigere barnehager og gratis skole til alle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere