RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ønsker mer forurensning

Kristin Halvorsen mangler minst 700 mill. kr for å oppfylle Soria Moria-erklæringens jernbaneløfter, ifølge Natur og Ungdom.

- Det er bra at regjeringen gir mer til den miljøvennlige jernbanen, men det er fortsatt langt igjen til Soria Morias jernbaneløfter er innfridd. Når det i tillegg satses mer på vei enn på bane i dette budsjettet, betyr det at samferdselsminister Liv Signe Navarsete ønsker seg mer forurensning og biltrafikk i årene framover, sier leder i Natur og Ungdom, Bård Lahn, ifølge en pressemelding.

Lahn er videre kritisk til at regjeringen kutter 43 millioner kroner i belønningsordningen for byer som satser på kollektivtrafikk.

«Eksosdepartementet»
Under en demonstrasjon etter framleggelsen av statsbudsjettet fredag, troppet Natur og Ungdom opp med plakater og døpte Samferdselsdepartementet om til «Eksosdepartementet».

Klimagass-synder
Ifølge Natur og Ungdom kommer en firedel av norske klimagassutslipp fra transportsektoren. 70 prosent av dette kommer fra norske veier. Når regjeringen øker tilskuddene til veibygging mer enn jernbanen, får det de unge miljøvernerne til å reagere. Ifølge Natur og Ungdoms beregninger mangler det 700 millioner kroner til jernbane på budsjettet for å innfri de rødgrønnes Soria Moria-løfter.

Finner også lyspunkter
Natur og Ungdom peker på at statsråd Helen Bjørnøy må tåle kutt i budsjettet på områder som skogvern og giftopprydding. Lyspunkter i budsjettet er ifølge Lahn og hans kampfeller nye avgifter og penger til CO2-rensing.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere