RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- OK med Goliat-olje

Sist oppdatert:
Havforskningsinstituttet ser ikke de store problemene med oljeproduksjon på det omstridte Goliat-feltet utenfor Finnmark.

På lang sikt ser instituttet også for seg mulig oljeaktivitet utenfor Lofoten og Vesterålen. Det melder Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Like før jul ble det gjort funn på oljefeltet Goliat som peker i retning av lønnsom produksjon, men dersom naturvernerne og deres allierte i SV og Sp får gjennomslag for et oljefritt belte langs kysten av Finnmark , kan vernesonen også komme til å omfatte Goliat.

Råd før stortingsmelding
Havforskningsinstituttet ser ingen grunn til å sette noen absolutt grense på hvor nært land oljeutvinningen skal foregå. Instituttets råd kan bli viktige når regjeringen skal legge fram sin stortingsmelding om forvaltningen av Barentshavet.

- Utenfor gyteområdene
- Goliat-feltet ligger godt utenfor de viktigste gyteområdene og det vil nok derfor gå bra med oljeaktivitet der. Hvis det kommer en forespørsel om drift av feltet, vil vi stille oss positive til det under en forutsetning om særdeles strenge miljøkrav, sier forskningsdirektør Ole Arvid Misund ifølge ANB.

Torsdag skal instituttet presentere sitt syn på den kommende forvaltningsplanen for Barentshavet, ifølge ANB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere