Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Oppsiktsvekkende at Anundsen får andreplassen

Justisminister Anders Anundsen har måttet tåle mye kritikk, men får skryt av leserne.
Justisminister Anders Anundsen har måttet tåle mye kritikk, men får skryt av leserne. Foto: Marte Christensen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Justisministeren er den statsråden som nest flest mener gjør den beste jobben i regjeringen.

I en uhøytidelig avstemning har Nettavisen spurt våre lesere om hvilken statsråd de synes gjør den beste jobbe i regjeringen.

Totalt er det nå avgitt over 22.000 stemmer.

Soleklart flest stemmer har samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) fått (40 prosent). Men på andreplass, med 18 prosent av stemmene, havner justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp), som har vært i hardt vær i en rekke saken den siste tiden.

- Det som er oppsiktsvekkende er at justisministeren tar andreplassen. Han har åpenbart mange som er hans tilhengere også, og som synes han gjør den viktigste jobben i regjeringen, sier valgforsker Tord Willumsen ved Universitetet i Tromsø til Nettavisen.

Les også: Han er den beste statsråden

Se hele resultatlista lenger ned.

- Enten hater eller elsker
Anundsen har måtte tåle mye kritikk særlig for sin håndtering av asylbarnsaken, og måtte tidligere i vår stå skolerett i kontroll- og konstitusjonskomiteen.

- Det at Anders Anundsen har kommet i en stå sterk konflikt med sine egne samarbeidspartier framstår som både unødvendig og klønete. Han har jo ansvar for mye av det som har gått galt, og er nok den som har fått det hardeste kjøret, sier Willumsen, og legger til:

- Men det er tydelig at den politikken han driver er populær i visse grupper. Han har åpenbart en gruppe som liker det han gjør veldig godt. Det er tydelig at han er en mann man enten elsker eller hater, sier han.

At Solvik-Olsen er mest populær, er han imidlertid ikke overrasket over.

- Det er ikke oppsiktsvekkende at Solvik-Olsen får flest stemmer, for han er antagelig regjeringens sterkeste kort. Han har kommet veldig godt ut av de sakene han har tatt tak i, og fremstår som en som tar tak i saker som har blitt forsømt lenge, sier Willumsen.

Tre fra Høyre på bunnen
Helt på bunnen av resultatlisten finner vi tre Høyre-kvinner, kulturminister Thorhild Widvey (61 stemmer), fiskeriminister Elisabeth Aspaker (103 stemmer) og næringsminister Monica Mæland (115 stemmer).

Det er få som synes kulturminister Thorild Widvey (H) har gjort den beste jobben i regjeringen.

Valgforskeren påpeker at en dårlig plassering ikke nødvendigvis trenger å bety at de gjør den dårligste jobben.

- Det kan være tre årsaker til at de havner nederst. Enten så synes velgerne at de har gjort en dårlig jobb, de vært usynlige eller så er det mange som mener de har gjort en ok jobb, men at de synes en annen har gjort det bedre, sier han, og påpeker:

- Her er det vinneren som får stemmen din. Derfor er dette egentlig ikke et popularitetsbarometer, men hvem som er best, sier han.

Willumsen tror mange som liker Solvik-Olsen, også liker Frp-leder og finansminister Siv Jensen, men at når de blir tvunget til å velge en av dem så er det samferdselsministeren som trekker det lengste strået.

Noen få flere stemmer, men likevel lang nede på listen, havner også klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H), 154 stemmer, olje- og energiminister Tord Lien (Frp), 158 stemmer, EU-statsråd Vidar Helgesen (H), 188 stemmer og barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp), 201 stemmer.

Her er resultatene for alle statsrådene:


Hvilken statsråd mener du gjør den beste jobben? Si din mening i kommentarfeltet!

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!