*Nettavisen* Nyheter.

- Over syv kriminelle utlendinger er sendt ut hver dag

I regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett legges det opp til å bevilge 11,3 millioner kroner til Utlendingsdirektoratet (UDI), for å holde trykket oppe i UDIs behandling av uttransporteringssaker. Bildet er tatt under en uttransportering gjort av Politiets Utlendingsenhet i 2014. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

Bevilger mer penger til utsendelser.

12.05.15 18:08

- I snitt har over syv kriminelle utledninger blitt sendt ut hver eneste dag siden denne regjeringen tok over, skriver Siv Jensen på Facebook, og legger til at de i revidert budsjett bevilger mer penger til å sende enda flere ut av landet.

LES OGSÅ: - Må være bittert for KrF og Venstre

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Skjermdump Facebook

Tirsdag la finansminister Siv Jensen (Frp) frem regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett. Her legges det opp til å bevilge 11,3 millioner kroner til Utlendingsdirektoratet (UDI).

- Som følge av en økning i antallet utvisningssaker sammenlignet med det som lå til grunn i statsbudsjettet for 2014/2015, vil vi nå legge på bordet over 11 millioner kroner for å holde trykket oppe i UDIs behandling av slike saker, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Her settes asylsøkeren på flyet ut av Norge

Han mener utvisning er et viktig virkemiddel for å bekjempe kriminalitet, og at det er avgjørende for innbyggernes tillit til regjeringens innvandringspolitikk.

- I tillegg til dette foreslår regjeringen å bevilge 5,6 millioner kroner til UDI til gjennomføring av nødvendige tilpasninger i samhandlingsløsninger, knyttet til dialog med arbeidsgiver (EDAG) og såkalt digital postkasse, sier Anundsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag