RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Overraskende at de går såpass i strupen på hverandre

Arnstad
Arnstad Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Statsråd Marit Arnstad (Sp) ut mot kaos på borgerlig side.

(Nettavisen): - Jeg synes det er overraskende at de går såpass i strupen på hverandre som de gjør nå, sier samferdselsminister og stortingskandidat Marit Arnstad (Sp) til Nettavisen.

Det Arnstad sikter til er onsdagens utspill fra Fremskrittspartiet, der de angriper KrF og Venstre, som de mener «terroriserer norsk politikk».

- Vi må ha slutt på småpartienes terrorisering av norsk politikk. De ser det som en selvfølge at de kan stille alle mulige krav og prøver å opptre med en mye større tyngde enn oppslutningen de har, sier stortingsrepresentant Hans Frode Asmyhr (Frp) til Dagsavisen.

Utspillet kommer etter at KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande, mandag gikk ut i en felles front mot Frp, for å holde Siv Jensen unna regjeringskontorene.

Usikker på hva du skal stemme? Prøv Nettavisens valgomat her!

- Frp går veldig langt
Arnstad, som onsdag er gjesteredaktør i Nettavisen, synes Frp går veldig langt i sitt angrep.

- Jeg skjønner jo at de ulike partiene har behov for å synliggjøre sin politikk, men jeg synes det særlig er overraskende at Frp velger å si at KrF og Venstre terroriserer politikken. Da går de veldig langt, sier hun.

- Men det er jo bra for dererødgrønne at de skaper litt kaos hos seg selv?

- Jo, men vi har brukt tid og krefter på å avklare de politiske spørsmålene oss imellom, og har også bestemt oss både for hva som er de viktige områdene å prioritere framover - og hvordan vi også vil gjennomføre en rekke av de tingene, sier Arnstad, og legger til:

- Det er klart at det bør være en fordel for de som ønsker en stabilitet, og som også ønsker å vite hva de får etter valget, sier hun, og sparker mot de borgerlige.

Les også: I dag styrer hun Nettavisen
Les Arnstads leder: - De blå er uenige om samferdselspengene

- Kaospreget etter valget
Hun frykter en kaotisk situasjon dersom de borgerlige partiene vinner valget.

- Hvis det blir slik nå at du får De grønne på vippen, og du får den tonen mellom de borgerlige etter valget, da tror jeg du får en litt kaospreget tilstand etter valget, sier Arnstad.

Som samferdselsminister er hun særlig bekymret for samferdselsområdet.

- Jeg for min del er opptatt av samferdselssatsingen, at det er høyst uklart hvordan de skal finansiere samferdsel, der de er dypt uenig, hevder Arnstad.

Les også: Så mye kortere blir din reisetid

- Du har ikke mistet troen på det rødgrønne prosjektet?

- Nei, jeg har ikke det, men det blir et veldig spennende valg. Jeg har troen på det rødgrønne prosjektet, og at Senterpartiet skal gjøre et godt valg.

- Så du tror dere vil klare å gjenvinne velgernes tillit for fire nye år?

- Ja, det er det vi må jobbe hardt med de neste ukene, sier Arnstad.

- De Grønne har èn sak
De siste dagene har spesielt Miljøpartiet De Grønne fått mye oppmerksomhet, etter at de på to ulike målinger har havnet over sperregrensen.

Arnstad mener folk bør tenke seg nøye om før de stemmer på det nye partiet.

- Jeg synes at folk skal tenke seg godt om før de stemmer på et parti som har èn sak, altså miljø. De bør gå Miljøpartiet De grønne ganske nøye etter i sømmene, særlig når det gjelder ruspolitikken og andre deler av politikken, mener hun.

- Jeg opplever at de har en del kontroversielle svar på en del saker, og at de ikke har svar på noen andre spørsmål, sier Arnstad.

Les også: - Målet er ni mandater på Stortinget
Les også: De Grønne over sperregrensen

- Men frykter du partiets framgang?

- Nei, jeg gjør ikke det. Jeg frykter dem ikke for mitt eget partis del, og jeg tror det er interessant at det blir en debatt også. Jeg tror at De Grønne må finne seg i å bli ettergått litt mer i sømmene i ukene som kommer, akkurat som de andre partiene har vært nødt til å bli ettergått, sier hun.

- Har dere i Sp en bedre miljøpolitikk enn de grønne?

- Jeg tror vi har en annen miljøpolitikk enn det De Grønne har, sier Arnstad.

Mer fra Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere