*Nettavisen* Nyheter.

- På tide med et LO-opprør

Foto: Thomas Andersen (Scanpix)

Siv Jensen langer ut mot LO. Hun etterlyser et grasrotopprør i organisasjonen.

18.08.08 18:35

- LO-medlemmer er som folk flest og stemmer derfor selvsagt ikke automatisk på Arbeiderpartiet. Samtidig har nok mange oppdaget at Arbeiderpartiet ikke lenger er på parti med vanlige folk. Det er på tide med et opprør blant LOs medlemmer over at deres kontingentpenger brukes til å støtte de rød-grønne økonomisk.

Slik svarte Frp-leder Siv Jensen da Nettavisens lesere spurte henne om partiets forhold til Norges største fagforening.

Samtidig ga hun et spark til Arbeiderpartiets forsøk på det LO mente ville være en rasering av sykelønnsordningen den gang Bjarne Håkon Hanssen var Arbeidsminister.

- Frp har sluttet seg til avtalen om inkluderende arbeidsliv (IA-avtalen, red.anm.) og var faktisk det eneste partiet som forsvarte dagens ordning sist Arbeiderpartiet forsøkte å svekke sykelønnsordningen, sa Jensen under nettmøtet.

Lover mye
Samtidig ivret Jensen for å legge ned fylkeskommunen og øke skatteinntektene gjennom omlegginge av skattesystemet. Dette skal, ifølge Jensen, skje til tross for at partiet skal senke skatter og avgifter.

Partiet har blant annet lovet å fjerne både arveavgiften og dokumentavgift på boliger.

- Frp ønsker å avvikle begge avgiftene. Skatt på penger som allerede er beskattet har vil lite til over for, sa Frp-formannen.

Lover eldreomsorg
Men valgløftene stopper ikke der. Frp lover både å heve grensen for momsfritak ved kjøp av varer i utlandet fra 200 til 1000 kroner og lovfestet rett til eldretjenester.

- En lovfestet rett er det eneste som vil få fart på dagens system, og dette har vi foreslått i mange år, men blitt nedstemte av samtlige partier på Stortinget. Vi vil også endre hele systemet for å sikre likebehandling uansett hvor i landet folk bor, men det vil ta tid, sa Jensen.

Hun lover også å jobbe mot avkortingsreglene i pensjon.

Må levere
Å love er en ting, å oppfylle løftene noe helt annet. På leserspørsmålet om Siv Jensen og Frp er til å stole på eller om hun bare kommer med valgløfter sier partilederen dette:

- Mitt og Fremskrittspartiets klare ambisjon er å innfri våre løfter. Men for å klare det helt uten videre bør vi ha 50% oppslutning og det er vel neppe sannsynlig. Derfor må vi og vil vi samarbeide med andre partier og det betyr selvsagt kompromisser. Men for vår del må politikken bevege seg i riktig retning ellers er samarbeid og kompromisser lite verdt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.