RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Pinlig av regjeringen

Sist oppdatert:
«Pinlig» og «skuffende» er opposisjonens dom etter at regjeringen la frem nordområdemeldingen i dag.

Leder i utenrikskomiteen på Stortinget, Torbjørn Jagland (Ap), sier han er skuffet over stortingsmeldingen regjeringen la frem fredag formiddag.

- Dette er tynt tatt i betraktning at dette skulle være regjeringens satsning for å sikre norske interesser både når det gjelder økonomi, miljø og sikkerhet i nordområdene. Dette en av de største nasjonale utfordringene vi har. Det er mange som kaster sine øyne på nordområdene, sier Jagland til TV 2 Nettavisen.

- Jeg etterlyser en klarere strategi for hvordan man skal regulere aktiviteten i Barentshavet. Det er ønskelig med mer konkrete tiltak og penger på bordet, fortsetter Jagland.

SV-leder Kristin Halvorsen mener at det ikke er mulig å legge ambisjonsnivået lavere enn det regjeringen nå viser i nordområdemeldingen.

- Nordområdemeldingen er pinlig. Den er en fallitterklæring overfor alle i nord som har hatt forventinger til en skikkelig satsing på nordområdene, sier Halvorsen.

Halvorsen reagerer kraftig på at regjeringens varslede satsing nesten utelukkende er knyttet opp til petroleumsvirksomhet. Andre områder som er like avgjørende, som miljø, fiskeri, kunnskap, næringsutvikling og alternative energiformer, sier meldingen så godt som ingenting forpliktende om.

- Denne meldingen er blitt en liten oljemelding, ikke en melding om en ny offensiv politikk for nordområdene. Den viser med all tydelighet at nordområdene trenger en ny regjering som kan komme med en ny melding hvor nordområdene får den politikken den fortjener, fortsetter SVs leder Kristin Halvorsen.

Også Sp-leder Åslaug Haga er misfornøyd med meldingen:

- Den inneholder en grei beskrivelse og en del kloke grep, men mangler helhetstenkning, og har ikke det strategiske fokus Sp hadde forventet, sier Åslaug Haga i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere