RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Pinlig for Ap

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)
Utdanningsminister Kristin Clemet (H) mener friskole-kritikken fra Karita Bekkemellem Orheim er pinlig for Ap.

Bekkemellem Orheim gikk kraftig ut mot vedtaket om å gi menigheten Levende Ord i Kristiansand tillatelse til å starte friskole. Men Kristin Clemet mener Ap med dette utspillet skyter seg selv i foten.

- Denne type skoler ble godkjent etter den gamle privatskoleloven, en lov som for øvrig de sosialistiske partiene vil ha tilbake. Og toppen av det hele er at Karita Bekkemellem Orheim er opprørt over en skole som ble godkjent av Ap-statsråden Gudmund Hernes, i statsråd samme dag som han overlot departementet til etterfølger Reidar Sandal, sier Clemet til Avisenes Nyhetsbyrå.

Utdanningsministeren forteller at Levende Ord-skolen i Kristiansand ikke er blitt startet opp, og at skolen derfor måtte få godkjent nye læreplaner nå. Kravene til læreplanene er til og med blitt skjerpet siden godkjennelsen ble gitt av Ap-regjeringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere