*Nettavisen* Nyheter.

- Raymond må roe seg ned

Siv Jensen Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Frp-leder Siv Jensen tar Carl I. Hagen i forsvar etter trippeldrap-utspillet.

06.11.13 20:11

«Tenk om vi hadde styrt de siste tiårene». Slik innledet Frp-nestor Carl I. Hagen sin Facebook-kommentar tirsdag om bussdrapene i Årdal. I kommentaren hevder Hagen at Frp-politikk de siste årene hadde brakt Norge i en helt annen situasjon med mange lukkede mottak, færre ankemuligheter, raskere retur og langt færre asylsøkere. Om den 30 år gamle asylsøkeren som nå er siktet for trippeldrapet i Årdal skrev Hagen:

«Drapsmannen fra i går ville sannsynligvis ikke forsøkt seg i Norge i det hele tatt og hvis han forsøkte ville han vært satt på fly direkte tilbake til Spania raskt og hvis ikke ville han vært i lukket asylmottak.»

Les om Hagens utspill: - Tenk om vi hadde styrt de siste årene

- Upassende
Denne Facebook-meldingen fikk Aps partisekretær Raymond Johansen til å reagere. Johansen kaller uttalelsene upassende og umusikalske og sier Hagen forsøker å slå politisk mynt på de grufulle drapene.

- Har Carl I. Hagen fått blankofullmakt til å være en pitbull, til å gå ut og være aggressiv, uforsonlig og negativ til innvandring for å opprettholde en Frp-profil? spør Johansen.

Johansen hevdet videre at Frp taler driver med dobbeltkommunikasjon når de lar Hagen få holde på med slike utspill, mens tonen i regjering er en annen.

Tar Hagen i forsvar
Men Frp-leder Siv Jensen sier til Nettavisen at hun ikke deler Johansens analyse om dobbeltkommunikasjon.

- Det er jeg uenig i, men først og fremst vil jeg si at alle våre tanker nå er hos de pårørende og etterlatte etter denne forferdelige tragedien i Årdal. Det er likevel ikke til å komme forbi at det blir en debatt om de bakenforliggende hendelsene. Da er en del av bildet at den foregående regjeringen etterlot seg store restanser på asyl- og innvandringsfeltet.

På spørsmål om når den nye regjeringen får rettet opp i dette, svarer Siv Jensen med å vise til regjeringsplattformen og at arbeidet er i gang. Siktemålet er å få de som skal bli raskere integrert og få de med avslag raskere ut.

Ber Johansen roe seg
- Så det er OK at Carl I. Hagen uttaler seg som han gjør?

- Dette er sak som skaper stort engasjement og opprører folk, og det skulle bare mangle om ikke en partiveteran som Carl I. Hagen har meninger om dette. Det synes jeg er helt greit, og jeg vil heller be Raymond Johansen roe seg litt ned. Når flasketuten peker på Arbeiderpartiet og de rødgrønne, så er det en debatt de må tåle, sier Siv Jensen, som i rollen som finansminister nå er i innspurten med endringene til statsbudsjettet.

Fredag får vi vite hva regjeringen har rukket å gjøre av endringer på de tre ukene de har sittet.

Carl I. Hagens Facebook-kommentar om trippeldrapet ble lagt ut tirsdag og hadde onsdag kveld passert 1600 likes.

HTML EMBED
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.