*Nettavisen* Nyheter.

- Reddet Ap-politiker fra horehus

Foto: (EPA/Scanpix)

Eli Hagen hevder hun stanset mannen, som skal ha falt for en prostituert thai-kvinne.

21.11.06 16:19

Les også:- Jeg er en grå mus

Hagen hevder i boken «Gift med Carl» at hun og ektemannen Carl I. overbeviste Ap-mannen om at det var dumt å bli med kvinnen hjem.

Episoden skal ha skjedd under en reise med finanskomiteen til Thailand i januar 1984. Ifølge Eli Hagen oppsøkte medlemmer fra komiteen «horestrøket i Bangkok». Flere av de mennene «likte nok noen av jentene og skulle nok gjerne ha blitt med dem hjem», skriver hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ida Johansson

- Ung thaijente
«Spesielt et medlem fra Arbeiderpartiet falt fullstendig for en ung, nydelig thaijente og ville være med henne hjem! Han sto i baren og gråt og sa at denne jenta ville han ha! Han var ikke til å snakke til. Han skulle være med henne hjem, ellers så tok han henne med seg til hotellet der vi bodde! Han var ikke til å styre! Fyren var jo gift, og for alt det vi visste kunne disse jentene ha alle slags sykdommer og annen styggedom han kunne risikere å få hvis han falt for fristelsen og ble med jenta, men han hadde drukket en del, og jenta hang i armene hans og var tydelig mer enn villig. Hva skulle vi gjøre? Ikke det at det var vårt ansvar, men Carl og jeg syntes det var for ille om han skulle falle for en slik innskytelse som kanskje kunne komme til å ødelegge hele livet hans! (...) Omsider fikk vi overtalt ham til å bli med tilbake til hotellet, alene», skriver Hagen i boken.

Navngir ikke
Hagen navngir ikke vedkommende, men skriver at det dreide seg om en Ap-representant. I samme kapittelet nevner hun flere av de mannlige Ap-medlemmene i komiteen.

I innledningen til kapittelet om thailandsturen skriver Eli Hagen at hun var med for egen regning, fordi hun var så sjalu av seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.