RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

- Regjeringen fjerner arveavgiften

Sist oppdatert:
Erna Solbergs regjering sier takk og farvel til arveavgiften i sitt budsjettforslag.

OSLO (Nettavisen og NTB): Når finansminister Siv Jensen fredag presenterer regjeringens endringsforslag til statsbudsjettet, går de inn for å fjerne arveavgiften, melder TV 2.

Mens den rødgrønne regjeringen gikk inn for å heve bunnfradraget for arveavgiften til 470.000 kroner til 1 millioner kroner, vil den sittende regjeringen gå lenger. Allerede i Sundvollen-plattformen slo de fast at avgiften skulle fjernes.

Tre ukers arbeid
Den nye regjeringen har hatt tre uker på seg, men har allerede rukket å snu noen steiner i statsbudsjettet. Denne uken har vi blant annet fått vite at de stanser et bombpengeprosjekt på E134 mellom Åmot og Seljord i Telemark. Dette er Frps første bompengeseier i regjering.

Mer til uttransportering
Torsdag ble det kjent at regjeringen vil bruke 150 millioner kroner ekstra på uttransport av asylsøkere neste år.

Budsjettposten økes til 376 millioner kroner, melder TV 2.

Målet er at antall utsendelser skal øke med 1.800 til i alt 6.700 neste år.

- Det er et viktig signal fra denne regjeringens side om at hvis du ikke har oppholdstillatelse i Norge, så skal du heller ikke være i Norge, sier justisminister Anders Anundsen (Frp).

Han understreker samtidig at budsjettøkningen ikke har sammenheng med bussdrapene i Årdal.

Mer til hjelpemidler
Av andre budsjettlekkasjer, melder Dagbladet at regjeringen setter av 8 millioner kroner til kjøp av nye hjelpemidler for funksjonshemmede på statsbudsjettet.

- Lettere tilgjengelige hjelpemidler vil gjøre at funksjonshemmede i større grad får muligheten til å fungere selvstendig. Det gir en frihet og bedre livskvalitet, sier arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) til avisa.

- Vekstfremmende tiltak
Onsdag varslet statsminister Erna Solberg at hun vil dreie oljepengebruken over til det hun beskriver som vekstfremmende tiltak.

Det innebærer mer penger til utdanning, forskning og infrastruktur i årene som kommer, sa Solberg under Stortingets spørretime onsdag ifølge NTB. Hun gjentok varselet om endringer i skatteopplegget, men ville ikke gå i detaljer når det gjelder den samlede oljepengebruken i tilleggsproposisjonen til statsbudsjettet.

Budsjettlekkasjen om arveavgiften blir kommentert på sosiale medier. Her er ser du noen av ytringene:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere