RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Regjeringen Tufte

SV-statsrådene får regjeringen Stoltenberg til å fremstå som verdens dårligste fotballag, mener TV 2s politiske redaktør.

Kunnskapsminister Øystein Djupedals barnehageuttalelse , miljøvernminister Helen Bjørnøys åpning for leteboring i nord, at hun ikke fikk stoppet utbyggingen av Hattebergvassdraget i Hordaland og salget av Vestre Vollane i nasjonalpark på Hardangervidda- og finansminister Kristin Halvorsens skattelette for de rike og fortsatte matmomsbelastning for de fattige...

... alt dette får Stoltenbergs mannskap til å fremstå som en «regjeringen Tufte», mener TV 2s politiske redaktør Stein Kåre Kristiansen.

- Stoltenberg må få orden på egen regjering. Den er i ferd med å fremstå som en regjeringen Tufte, når det gjelder evnen til å styre ballen og amatørskap, sier Kristiansen til TV 2 Nyhetene.

- En ting er Djupedals barnehageuttalelse, samtidig er Helen Bjørnøy i ferd med å fylle opp tabbekvoten, mener TV 2-redatøren.

Kritikk fra alle kanter
SV gikk inn i regjering blant annet for å sette sitt preg på viktige miljøsaker. Dommen fra Bellona-leder Frederic Hauge er klar:

- Det har vært en veldig uheldig start for miljøvernminister Bjørnøy, sier Hauge.

Om salget av Vestre Vollane på Hardangervidda til en styrtrik Høyre-mann fra Stavanger, sier Senterpartiets Per Olaf Lundteigen:

- Det er negativt. Det kjenner vi uti resten av Europa hvor det er noen som eier og noen som arbeider på eiendommene, og det er feil.

Umusikalsk statsråd
Heller ikke kunnskapsminister Øystein Djupedal får amnesti fra kolleger fra regjeringspartiene. I Senterpartiet snakker man om en umusikalsk statsråd.

- Det er ikke grunnlag for å hevde at barnehagene er bedre for barna enn foreldrene, sier Senterpartiets nesleder Lars Peder Brekk til TV 2 Nyhetene. Brekk karakteriserer Djupedals barnehage-uttalelse som «særdeles uklok».

Mandag fikk også finansminister Kristin Halvorsen en kraftig politisk kilevink, da LO-ledelsen gikk til det skritt å be regjeringen å endre skattepolitikken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere