RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2)

- Se opp, Erna!

Sist oppdatert:
ÅLESUND (TV 2 Nettavisen): Siv Jensen ser ut til å kunne kapre mange velgere fra Høyres Erna Solberg når hun overtar som partiformann i Frp.

Så mange som hver tiende Høyre-velger sier at sannsynligheten for at de vil stemme på Frp når Carl I. Hagen går av som partiformann neste år øker Det viser en måling TV 2 har gjort foran partiets landsmøte.

Det har lenge ligget i kortene at Siv Jensen, partiets ukronede prinsesse gjennom mange år, overtar som formann i Frp når Hagen abdiserer neste år.

Målingen kan derfor tolkes som en tillitserklæring til Jensen fra Høyre-velgere.

- Watch out, Erna! sier Siv Jensen, og ler fornøyd.

Hun vil ikke snakke om noen Siv-effekt allerede nå, men er tydelig lettet over at hun har draget på velgerskaren til Høyre-leder Erna Solberg.

Følger Hagen ut av Frp
Målingen viser at det ikke ligger an til at det strømmer nye velgere til Frp fra de andre partiene når Hagen trekker seg tilbake. Bare 2,9 prosent av alle spurte i meningsmålingen sier at Hagens avgang øker sannsynligheten for at de vil stemme på Frp.

Siv Jensen må tvert i mot forberede seg på at Frp mister hver tiende velger som sympatiserer med Frp i dag. Men det er en langt mindre avskalling enn tidligere dystre spådommer om at det vil gå nedenom og hjem for Frp etter Hagens glansdager.

Bretter opp ermene
- Det viser at den mangeårige partibyggingen Frp har drevet med har gitt resultater. Det er veldig gledelig. Det har vært Carl I. Hagens mål gjennom mange år og gjøre Frp uavhengig av ham, sier Jensen til TV 2 Nettavisen.

Jensen er forberedt på at oppslutningen om Frp kan bli ustabil en periode etter lederskiftet.

- Det er bare å brette opp ermene og jobbe knallhardt for å gjenvinne tilliten hos de som blir usikre, sier hun.

Mye tryggere
Carl I. Hagen har de siste årene overlatt stadig flere oppgaver til sin nestformann, og latt henne profilere partiet alene utad, blant annet i forbindelse med budsjettforhandlingene i Stortinget.

- Jeg er blitt mye tryggere på meg selv enn før. Det skyldes selvfølgelig mye mer erfaring. Men nye oppgaver krever mye mot, legger Jensen til.

- Hvordan har det vært å være nestformann under Hagen?

- Det har vært en fantastisk læretid for meg. Jeg har både fått rom til å utvikle meg, jeg har fått masse oppgaver, og ikke minst har jeg hatt en leder som har vist meg tillit, sier Jensen.

I helgen blir det tatt ytterligere skritt for å forberede et nytt regime i Frp. Da går 2. nestformann John I. Alvheim av, mens ordføreren i Tønsberg, Per Arne Olsen velges inn i Frps ledertrio.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere